Laddar ...

Icom IP100H Bärbar IP-Radio inkl. BC-202

Icoms kompakta IP-radio för kommunikation via trådlöst nätverk. Den är trots sin storlek en kraftfull radio fylld med avancerade funktioner.

Artikelnummer:
87101
| Garantitid: 2 år
Saldo (20)Saldo (20)

Licensfri radio för trådlösa nätverk (WLAN)

Radion hanterar både simplex och fullduplexsamtal som en vanlig telefon och utöver detta även konferenssamtal i stora grupper vilket är enastående för en licensfri radio. Endast 95 mm hög och med en vikt på 205 gram är IP100H en av marknadens minsta yrkesradio. Radion är dessutom vattentät enligt IPX7.

IP100H fungerar som en trådlös nätverksradio, alla i din grupp hör och pratar med resten av gruppen med hjälp av Icom IP1000C servern som är ansluten till det trådlösa nätverket. Individuella samtal är också möjliga samt även fullduplexsamtal (som i en vanlig telefon). Radion kan röra sig fritt inom det trådlösa nätverket den är ansluten på. Täckningen för ditt radiosystem kan enkelt utvidgas genom att addera flera accesspunkter.

Inbyggd antenn

IP100H kan användas även utan antenn i ett trådlöst nätverk med bra täckning.

Kort om IP-radiosystemet från Icom

Icoms nya radiosystem för trådlösa nätverk är en produkt som fyller gapet mellan licensfria och licensierade radioapparater. Systemet är enkelt att koppla in i ett existerande trådlöst nätverk och ger möjlighet att kommunicera i full duplex med mycket bra ljudkvalitet.

Licensfritt säkert system

Inga radiolicenser behövs för systemet då det använder standardiserade trådlösa nätverksprodukter som infrastruktur. Systemet använder standarden IEEE 802.11 a/b/g/n. Genom krypteringen som finns i trådlösa nätverk så blir kommunikationen avlyssningsskyddad.

Skalbart system

Kommunikationen distribueras över trådlösa accesspunkter i ett IP-nätverk vilket gör att det är enkelt att expandera systemet. Geografiskt utspridda accesspunkter kan också anslutas till radionätet över ett IP-nätverk (VPN).

Flera olika samtalsmöjligheter

Kommunikationen kan med Icoms nya radio göras på många olika sätt. Radion hanterar både simplex och fullduplexsamtal som en vanlig telefon och utöver detta även konferenssamtal i stora grupper vilket är enastående för en liten licensfri radio.

Lokalisering av användare

Mjukvaran IP100FS som kan anslutas till nätet och användas som en fast radio (anropa användare eller skicka meddelande) kan också erhålla platsinformation av varje radioenhet i nätet. På en karta går det enkelt att se under vilken accesspunkt varje användare är uppkopplad.

Individ, grupp eller områdesanrop

Det går att göra individ och gruppanrop precis som i ett traditionellt radiosystem samt att det via PC programmet IP100FS går att göra anrop till ett visst område.

Nyckelfunktioner

  • Kompakt storlek
  • 27 timmars drifttid
  • Klarar full duplex med headset anslutet
  • Mycket bra ljudkvalitet
  • Hög säkerhet med krypterad kommunikation
  • Vibratorfunktion för inkommande samtal
  • Möjlighet att skicka larm
  • Vattentät enligt IP67
Specifikation
ProdukttypIP-Radio
ArtikelgruppHandburen