Laddar ...

<p>Swedish Radio Supply har inlett ett samarbete med KSSS och kommer att finnas på plats under årets ÅF Offshore Race som startar den 1 juli.</p>

Swedish Radio Supply har inlett ett samarbete med KSSS och kommer att finnas på plats under årets ÅF Offshore Race som startar den 1 juli.

ÅF Offshore Race är lika mycket en svensk seglingsklassiker för kompisgäng och nöjesseglare som en utmaning för de allra bästa proffsteamen från norra Europa. Första tävlingen runt Gotland startade 1937, nu mer än 80-år senare är tävlingen runt Gotland en klassiker.

KSSS tillsammans med sina Partners bygger ett ’Race Village’ mitt i Stockholms hjärta på Skeppsholmen. Under fyra fullspäckade evenemangsdagar kan allmänhet, seglare och Partners njuta av god mat, musikunderhållning, prova på aktiviteter, ett familjeområde och våra utställares spännande erbjudanden och aktiviteter samt de närmare 300 båtarna förtöjda utemed Stockholms hamns tillfälliga hamn. Till Skeppsholmen kommer närmare 180 000 besökare under soliga förhållanden, vilket gör evenemanget till Stockholms Stads näst största återkommande evenemang efter Pridefestivalen.

Våra deltagare, mellan 250 till 300 förväntningsfulla segelbåtar startar mitt i Stockholms vackra stad. De minsta och långsammaste båtarna startar först och de största och snabbaste sist. Vid Sandhamn lämnar båtarna skärgården och ger sig ut på Östersjön för den klassiska seglingen runt Gotland.

Banans totala längd är cirka 350 distans, vilket tar ca 2-3 dygn för segelbåtarna. Alla deltagare seglar samma bana utom Classic-klassen, de vackra träbåtarna, som seglar ner till Visby för att sedan vända hemåt mot målet vid Sandhamn. Classic-banan är cirka 247 distans.

Målgång sker i Sandhamn, där festligheterna tar vid med regattamiddag och aftersail 8 på KSSS soliga bryggor!

Kungliga Svenska Segelsällskapet sedan 1830

KSSS är Sveriges och en av världens ledande seglingsklubbar sett till storlek, ålder och sportsliga framgångar. Klubben är en av världens fem äldsta i sitt slag och den näst äldsta idrottsföreningen i Sverige efter Upsala Simsällskap.

Med cirka 5 000 medlemmar är KSSS världens näst största seglingsklubb. Bland sportsliga framgångar kan nämnas 15 olympiska medaljer och segrar i de flesta större nationella och internationella seglingstävlingar under årens lopp.