Laddar ...

<p>Årets upplaga av Critical Communication World (CCW) hölls i anrika Messe Berlin mellan den 15-17 maj. VHF Group var på plats med en delegation från Norge, Sverige, Danmark och Finland där vi samlade våra kunder som besökte mässan på ett Nordic VIP even

Årets upplaga av Critical Communication World (CCW) hölls i anrika Messe Berlin mellan den 15-17 maj. VHF Group var på plats med en delegation från Norge, Sverige, Danmark och Finland där vi samlade våra kunder som besökte mässan på ett Nordic VIP event.

Messe Berlin är ett gigantiskt mässområde i stadsdelen Westend i Berlin. Mässhallarna, som också har en förbindelse med kongresscentret ICC Berlin, består av 26 hallar där CCW i år huserade i tre av dessa. CCW hölls förra året i Hong Kong och är en mässa som flyttas världen runt for att nå olika kunder och kundgrupper. Fokus på mässan i år låg mycket på LTE, applikationer för kontrollrum, kroppsburna kameralösningar och PoC-lösningar.

CCW är den största mässan som sammanför leverantörer, företag, myndigheter och organisationer världen över som nyttjar eller jobbar med kommunikation för säkerhetskritiska branscher. Totalt 121 utställare befann sig i år på den välbesökta mässan. De flesta leverantörer var representerade och bland VHF Groups leverantörer fanns bland annat Sepura, Hytera, Damm, Procom och Peter Jones.

CCWs platinasponsor Hytera stoltserade i år med den största montern av våra leverantörer där de visade upp sin breda produktportfölj inklusive produkter från Sepura, Teltronic, Norsat och Sinclair. Hyteras huvudtema för året var ”Innovate for a safer world” där de bland annat visade upp den nylanserade LTE-PMR-konvergenslösningen, Hytera Advanced Multi-mode-radio, PoC-lurar samt iMesh intelligent deployable network.

Sepura hade i år en något mindre monter än tidigare år men fanns i tillägg också representerade i Hyteras monter. Den största nyheten i år var Sepuras kommande AppSPACE som är en innovativ applikationsmiljö för att effektivt utveckla appar och funktioner för kritisk kommunikation. AppSPACE finns tillgängligt för SC20- och SC21-serien när det lanseras senare under året.

En ny applikation som visades upp var inomhuspositionering via Bluetooth när satellitpositionering inte är tillgängligt eller tillräckligt, som exempelvis i ett lager, shoppingcentra eller liknande. Applikationen scannar efter närmsta Bluetooth-fyr och rapporterar tillbaka till radion eller kontrollrum där man kan se portionen på en karta.

En annan applikation som också visade upp var en app för biometrimätning där man kan monitorera hjärtfrekvens på ex. en brand- eller en polisman vid extremt stresssiga situationer. Utvecklingsmöjligheterna i Sepuras AppSPACE är oändliga där bara fantasin sätter gränsen för vad som är möjligt. 

Infrastrukturleverantören DAMM visade upp sin MultiTech-plattform som hanterar 4 olika tekniker i en lösning, TETRA, DMR Tier III, TEDS och analogkommunikation. DAMMs IP-baserade nätverkssystem erbjuder ett enkelt och skalbart koncept med basstationer för både inom- och utomhusbruk samt avancerade funktioner som Network Management, röst- och datainspelning och dispatcherapplikationer.

Procom, som nyss bytt namn till Amphenol Procom och slagit ihop sina fyra varumärken Jaybeam, Procom, Skymast och Amphenol Private Networks, visade på mässan upp sina DAS- och antennlösningar samt produkter för IoT. Amphenol Procom har över 7000 produkter under sitt paraply och förutom en mängd olika antenner marknadsför Amphenol Procom också filter, combiners och annan kringutrustning.

Nordic VIP Event

Den 16 maj samlade VHF Groups företag kunder från Sverige, Norge, Danmark och Finland för en privat presentation och gemensam lunch. Representanter från Hytera och Sepura var på plats för att gå mer in på djupet när det gäller de nyheter som presenterades på mässan plus lite annat exklusivt och intressant material.

Totalt medverkade ca 40 inbjudna kunder under eventet som avslutades under avslappnade former några timmar senare.