Laddar ...

<p>Icoms sortiment av GMDSS-radiokommunikationsutrustning inkluderar GM800 MF/ HF radiosändare, GM600 VHF-radiosändare och GM1600E VHF-radio för livbåtar.</p>

Icoms sortiment av GMDSS-radiokommunikationsutrustning inkluderar GM800 MF/ HF radiosändare, GM600 VHF-radiosändare och GM1600E VHF-radio för livbåtar. Alla dessa radioapparater överensstämmer med EU Marine Utrustningsdirektivet (MED) som ska transporteras och användas på fartyg registrerade inom Europeiska unionen.

När behöver man en GMDSS-radio

Global Maritime Distress and Safety System (GMDSS) är det internationella radiosäkerhetssystemet för skepp som är registrerade till Internationella sjöfartsorganisationen (IMO). GMDSS-systemet är uppbyggt för att kunna ge en enkel larmhantering med positionsangivelse för yrkesfartyg.

Fartyg som bedriver internationell sjöfart (SOLAS-fartyg) är skyldiga att inneha GMDSS-kommunikationsutrustning. De flesta regeringar har också krav på användning av GMDSS-klassad utrustning för deras inhemska fartygsflotta avsedd för räddning.

GM600 OCH GM800

Uppfyller SOLAS krav på yrkesfartyg

GM600 och GM800 möter GMDSS VHF- och MF/ HF-radiokrav som krävs för SOLAS-reglerade kommersiella, internationella fartyg. Båda radioerna möter standardmärkningen MED för europeiska handelsfartyg.

Uppfyller strikta miljökrav

GM600 och GM800 uppfyller de Europeiska direktiven för marina utrustningar och har passerat en strikt miljötestning och kvalitetssäkringsprocess.

4,3 tums vidvinkelfärgskärm

Den 4,3 tums färg TFT LCD-skärmen ger nästan 180 grader bred synvinkel och visar med hög upplösning tecken och funktionsikoner. Nattläge finns också att välja som garanterar god läsbarhet vid svagt ljus.

Ger högt och klar ljud

Genom att använda en ny vattentät högtalarkon får man en överlägsen ljudkvalitet med ett brett frekvensområde. Dessutom har radion ett kraftfullt ljud när den är ansluten till en extern högtalare.

Enhetlig design och användargränssnitt

GM600 (VHF) och GM800 (MF/HF) har en enhetlig design. En smart uppbyggd knappsats och soft keys ger ett enkelt handhavande. Den stora knappsatsen gör att du kan smidigt ange kanalnummer, MMSI-nummer med ID-namn och så vidare.

GM1600E

Bärbar GMDSS-radio godkänd för livbåtar och andra räddningsfartyg. Uppfyller kraven på temperatur, vibration och falltest från 1 meters höjd och dessutom vattentät till 1 meters djup. Radion är tillverkad i en gul mycket synlig färg. För att uppfylla GMDSSkraven för nöd-och livbåtsradio krävs ett Litium nödbatteri.