Laddar ...

<p>Riksbanken firade 350 års jubileum helgen 24-27/5. Icom LTE-radio var radion som användes under detta arrangemang. Tempest Security var användarna och arrangemanget var riktigt lyckat.</p>

Riksbanken firade 350 års jubileum helgen 24-27/5. Icom LTE-radio var radion som användes under detta arrangemang. Tempest Security var användarna och arrangemanget var riktigt lyckat.

Fördelen med LTE-radion från Icom är att den ser ut som en kommunikationsradio och fungerar precis som en vanligt kommunikationsradio men räckvidden är obegränsad (så länge det finns 3G- och 4G-täckning) samt att möjlighet finns att prata full duplex. Radion har funktionen ”One Touch PTT” vilket innebär att användaren enbart tycker in radions PTT en kort stund, radion ”fastnar” sedan i sändningsläge tills användaren önskar avbryta samtalet, samtalet bryts så fort radions PTT återigen trycks in. Med denna funktion möjliggörs båda händerna fria till annat samtidigt som man pratar i kommunikationsradion. Notera att ingen talgrupp blockeras, vem som helst kan ansluta sig i samtalet.