Laddar ...

<p><span>Nobina Umeå valde LTS Telekommunikation AB och Swedish Radio Supply som leverantör av sitt nya kommunikationssystem för lokalbussarna i Umeå.</span></p>

Nobina Umeå valde LTS Telekommunikation AB och Swedish Radio Supply som leverantör av sitt nya kommunikationssystem för lokalbussarna i Umeå.

Vi levererade ett avancerat system bestående av ett av Damm TetraFlex ensite Tetrasystem med en carrier. Systemet ansluts till en IP-förbindelse som förbinder det med operatörsplatsen på driftledningscentralen.

Kommunikation till telefonnätet

Systemet ansluts också till telefonnätet via ISDN. Driftledare och servicepersonal utrustas medSepura SRH3800 handterminaler och i bussarna sitter fordonsterminalen Sepura SRM3500, en terminal med inbyggd högeffektiv GPS-mottagare för exakt positionering. Positioneringen används dels vid personlarm men också av driftledaren som med hjälp av positioneringen får en god överblick över bussflottan.

Automatiserade funktioner för föraren

Då en buss tas i drift loggar föraren på med tur samt buss på turen. Systemet ställer då automatiskt radion i rätt talgrupp. För att anropa en buss krävs sedan ingen kännedom om bussens id utan bara vilken tur den trafikerar.

Då driftcentralen inte är bemannad kan driftledaren sköta de viktigaste arbetsuppgifterna via sin handterminal. Vid personlarm larmas trafikledning vid operatörsplats alternativt jourhavande och Securitas.

All trafik i systemet loggas för att möjliggöra utvärdering i efterhand.

Om kunden

Nobina Sverige AB är landets ledande bussföretag, med en marknadsandel på nära 30 % inom den offentliga busstrafiken. Nobina bedriver linjetrafik på entreprenad åt uppdragsgivare i hela landet, som t ex SL, Västtrafik och Skånetrafiken, samt lokal beställningstrafik.

Mer information om kunden finns på www.nobina.com