Nyheter

CIO till Northcom med placering i Karlstad

Laddar ...
CIO till Northcom med placering i Karlstad

Till en nyetablerad tjänst som CIO söker vi en person som kommer att vara central för Northcoms fortsatta utveckling i Norden. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Karlstad.

Northcom bygger ett tryggare samhälle genom att leverera de bästa lösningarna för samhällskritisk kommunikation.

Till en nyetablerad tjänst som CIO söker vi en person som kommer att vara central för vår fortsatta utveckling i Norden. Vår tillväxt och våra ambitioner innebär ett ökat behov av att synkronisera IT-initiativ i hela koncernen och implementera lösningar som säkrar god affärsnytta.

Vi söker dig som vill ta ansvar för att utveckla hela IT-infrastrukturen och arkitekturen och skapa en sömlös lösning mellan alla bolag i koncernen och gentemot våra kunder och leverantörer. IT-säkerhet kommer att vara av största vikt.

I rollen som CIO arbetar du nära verksamheten, ingår i den svenska ledningsgruppen och rapporterar till VD samt koncernchef.

Placering på huvudkontoret i Karlstad.

Ansvarsområden

  • Ta ansvar för bolagets systemportfölj och utveckla denna i linje med bolagets affärsstrategi, i samarbete med bolagets övriga ledning, leverantörer och samarbetspartners
  • Äga och leda den fortsatta digitaliseringen av bolagets affärsarkitektur i nära samarbete med ledningsgruppen och bolagets behov av marknadsanpassningar
  • Ta ansvar för valet av andra/nya relevanta systemlösningar som bidrar till att öka vår konkurrenskraft
  • Genom en god förståelse för våra arbetsprocesser och arkitektur leda arbetet med agila integrationer för att säkerställa ett bra dataflöde både internt och externt med hjälp av moderna verktyg och metoder

Dina erfarenheter och kompetenser

  • Relevant utbildning på kandidatnivå
  • Minst 7–10 års erfarenhet främst inom arkitektur och säkerhet
  • Tidigare erfarenhet av liknande utvecklings-/digitaliseringsresa, gärna i internationell miljö med flera bolag
  • Utvecklat och implementera gemensam IT-strategi i en koncern med flera dotterbolag
  • God kunskap om olika integrationslösningar, möjligheter och begränsningar

Om dig

Som person är du både strategiskt och analytiskt, men har också ett operativt förhållningssätt. Du har mycket god affärsförståelse och en god förmåga att kommunicera och presentera på såväl svenska som engelska.

Northcom erbjuder

Vi strävar efter att vara ett företag man trivs på; vi har en varm kultur, en hållbar arbetsmiljö och låg personalomsättning. Vi ser långsiktigt och hållbart på våra rekryteringar och vill att du utvecklas och växer hos oss bland trevliga kollegor.

Ansökan

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev via maquire.se senast 2 oktober. Vid frågor, kontakta Maria Hörnestam, 0763–387 646 eller Birgitta Ödman, 0763–388 777 på Maquire.