Nyheter

Hytera köper Sepura

Laddar ...
Hytera köper Sepura

Den 25 maj 2017 förvärvade Hytera Communication Limited Sepura Group PLC. Genom sitt uppköp av Sepura så stärker Hytera sin position på framför allt den europiska marknaden, men även i Nordamerika.

Swedish Radio Supply ser Hyteras förvärv av Sepura som ett naturligt och viktigt steg för att säkerställa Sepuras framtid i en föränderlig värld med nya teknologier som står runt hörnet. Vi ser också en konsolidering inom branschen där mindre aktörer försvinner och de som är kvar växer genom uppköp som skapar både resurser, kompetens och en bredare närvaro på marknaden vilket höjer konkurrenskraften på marknaden.

-Hyteras förvärv av Sepura kommer stärka Swedish Radio Supply på den svenska marknaden och säkerställer att vi kan bibehålla och utveckla vårt sortiment av marknadens starkaste sortiment av Tetra produkter säger Lars-Magnus Gustafsson, VD SRSAB.

Fakta

Hytera är ett ledande och globalt företag inom professionell radiokommunikation som är aktiv inom Tetra, DMR och LTE-teknologi. Företaget grundades 1993 in Shenzhen i Kina och är ett av världens mest snabbväxande företag inom radiokommunikation. De har mer än 7000 anställda i 120 länder och är representerade i alla marknader som blåljussektorn, kraftbranschen, transport, olja och gas mm.

Sepura Group en del av Hytera Communicatoins Corporation Limited, är idag en ledande tillverkare av digital radiokommunikation. Allt från tillbehör till system och applikationer. Fokus har framför allt varit på kritisk kommunikation. Företaget grundades 2002 och är idag marknadsledande i ett 30-tal marknader. Har över 400 system runt om i världen, världsledande inom Tetra radio till ”public safety”. Över 1,7 miljoner radio har levererats till ett brett urval av branscher och industrier.