Laddar ...

<p><span>Securitas har uppdaterat sitt radiosystem till modern teknik som ger en rad fördelar samt större möjlighet till kontroll och styrning av systemet än tidigare.</span></p>

Securitas har uppdaterat sitt radiosystem till modern teknik som ger en rad fördelar samt större möjlighet till kontroll och styrning av systemet än tidigare.

Den nya infrastrukturen

Radionätet är uppbyggt kring en central radioväxel dit varje basstation anluts via IP. För radiokommunikationen mellan basstation och terminaler används analog teknik. Som basstation används Icom IC-FR6100 och som handterminal använder Securitas Icom ICF4062T.

Hela systemet är förberett för utbyggnad och framtida anpassningar. Dessa produkter används i storstadsregionerna på UHF-bandet. På landsbygden används samma typ av stationer fast då på VHF-bandet. Dessa heter IC-FR5100 och IC-F3062T.

Kundanpassning

Swedish Radio Supply har anpassat basstationer och terminaler efter kundens specifika behov som bland annat innebär att Securitas speciella rapportering kan tillgodoses. Just kundanpassning är en viktig faktor för många kunder och Swedish Radio Supply har mångårig erfarenhet av detta arbetssätt. Det sätt som Swedish Radio Supply kan skärddarsy en produkt på är idag ganska unikt på marknaden och skapar stora möjligheter för kunderna. På Swedish Radio Supply finns en av sveriges mest kompetenta serviceavdelning med erfarenheter från kommunikationens begynnelse.

Produkterna

Handterminalen IC-F4062T från Icom är en robust industriradio med full knappsats. IC-F4062T är en avancerad radio och kan användas inom en rad olika verksamheter tack vara dess flexibiltet och stora antalet tillbehör. IC-FR6100 är en mycket kompetent repeater som kan köras både som analog eller digital. Den är kompakt i sitt utförande och byggs för kontinuerlig drift i hårda miljöer. Repeatern är från start förberedd för Icom IDAS digitalsystem som kan kombinera analog och digital kommunikation på ett helt unikt sätt.

Framtidssäkrat

Med det nya systemet har Securitas framtidssäkrat sin kommunikation samtidigt som de har en plattform att bygga vidare på.

Om kunden

Securitas är en världsledare inom säkerhet och representerade i 45 länder och har 280 000 anställda. I Sverige finns det 9000 anställda fördelade på 170 kontor i hela landet.

Tillsammans med kunder och branschorganisationer förbättrar Securitas hela tiden säkerheten i en värld där riskerna ständigt förändras. Avancerad säkerhetsteknik och personell bevakning vävs samman till heltäckande lösningar som är anpassade till den enskilda kundens behov.