Laddar ...

<p>Sepura har vunnit kontrakten att förse de tyska delstaterna Niedersachsen och Bremen med TETRA-terminaler. Kontrakten togs hem i samarbete med Selectric GmbH, Sepuras distributionspartner i Tyskland.</p>

Sepura har vunnit kontrakten att förse de tyska delstaterna Niedersachsen och Bremen med TETRA-terminaler. Kontrakten togs hem i samarbete med Selectric GmbH, Sepuras distributionspartner i Tyskland.

Niedersachsen är en av landets största delstater, och Bremen är en av norra Tysklands största städer.

Dessa betydelsefulla ordrar består av över 8.000 terminaler vilka ska användas operativt i Tysklands nya digitala blåljus-nät - BOS-net - vilket har utvecklats för att utrusta polis, ambulans, brand- och övriga säkerhetsorganisationer med ett stabilt och säkert kommunikationssystem.

Nyckelfaktorer för dessa ordrar är Sepuras investeringar i utveckling av produkter i samarbete med tyska användare och Sepuras lokala samarbetspartner i Tyskland.

Sepuras terminaler är robusta, slitstarka, enkla att använda, och erbjuder enastående ljudkvalitet och pålitlig kommunikation. En högupplöst display med enastående läsbarhet och tangenterna är stora och väl placerade för att underlätta för användning med handskar. Användargänssnittet är intuitivt för enkelt handhavande och möjliggör bruk av data applikationer.

Den marknadsledande Gateway-funktionaliteten i mobilstationenSRG3500fungerar som räckviddsförlängning för handterminaler, vilket förlänger nätverket till områden med begränsad täckning - detta är exakt det förväntade scenariot under utbyggnaden av BOS-net. Den utökade täckningen uppnås genom en exceptionell uteffekt på hela 10W.

I Tyskland, stödjer alla Sepuras terminaler den för BOS-nätet specifierade utökade krypteringslösning, vilken har utvecklats av BSI (Tyska IT och kommunikationssäkerhets myndigheten).

Sepuras Tysklandschef, Kasper Barfoed, säger: "Dessa ordrar innebär mycket betydelsefulla steg framåt i Tyskland där Sepura – i partnerskap med vår distributör Selectric – har en enastående möjlighet att säkra en stor marknadsandel. Detta är en följdeffekt av den funktionalitet och de egenskaper som dessa terminaler erbjuder användaren."

"Selectrics kompetens, professionalism och expertis på den tyska marknaden har också varit en avgörande faktor för att vinna dessa kontrakt."

Hendrik Pieper, VD på Selectric, säger: "Dessa kontrakt är verkligen goda nyheter. Vi är absolut optimistiska till att Sepuras produktutbud kommer att tas väl emot i hela Tyskland. Utbudet passar landets blåljus-användare optimalt, då terminalerna erbjuder enastående prestanda och användbarhet."