Laddar ...

<p><span>Storstockholms Lokaltrafik (SL) ville utöka sin befintliga Tetraplattform för radiokommunikation i tunnelbane- och spårvagnstrafiken. Över 1000 Sepuraterminaler och 1.7 mil antennkabel senare är projektet nu med stor framgång slutfört.</span></p>

Storstockholms Lokaltrafik (SL) ville utöka sin befintliga Tetraplattform för radiokommunikation i tunnelbane- och spårvagnstrafiken. Över 1000 Sepuraterminaler och 1.7 mil antennkabel senare är projektet nu med stor framgång slutfört.

Ergonomi och enkelhet i fokus

De digitala manöverplatserna är viktiga arbetsredskap för tunnelbaneförarna i den spårbundna trafiken som varje dag transporterar cirka 1 100 000 resenärer i Stockholms tunnelbana. Via den digitala manöverpanelen utförs inmatning av destination, linje och tur för skyltning av tåg och plattformar, anrop till trafikledningen för körinformation samt viss teknisk information gällande fordonet.

Utrustningen möter högt ställda krav på bland annat ergonomi och enkelhet för förarna samt design och tekniska funktioner för ett effektivt informationsflöde.

Stockholmsbaserade samarbetspartner

Produkten som används av förarna är framtagen tillsammans med två Stockholmsbaserade samarbetspartners. TBT – Tunnelbanan Teknik som hanterade alla installationer och ansvarar för service och underhåll. Bakom utveckling av både den fysiska produkten samt mjukkvaran står LS Elektronik.

Sepuraterminaler

Grundprodukten i de ca 1 100 installationerna är världens mest sålda Tetragatway, Sepura SRG3900. Sepura är världsledande leverantör av Tetra-terminaler. Enheterna kan användas i de allra flesta Tetra-miljöer då de är helt nätverksoberoende. Bland annat är Sepura den mest använda terminalen inom Rakel.

Om kunden

AB Storstockholms Lokaltrafik har det övergripande ansvaret för kollektivtrafiken i Stockholms län. En vanlig dag reser drygt 1 100 000 personer med SL:s spårbundna trafik.

Mer information om kunden finns på www.sl.se