Laddar ...

<p><span>Tullverket har valt SRSAB och Sepura som ensam leverantör av RAKEL-terminaler för deras gränsskyddsverksamhet. Sedan tidigare har man också valt Sepura för Tullverkets spaningsenhet.</span></p>

Tullverket har valt SRSAB och Sepura som ensam leverantör av RAKEL-terminaler för deras gränsskyddsverksamhet. Sedan tidigare har man också valt Sepura för Tullverkets spaningsenhet.

Valet av terminal för gränsskyddet föll på Sepuras nya handterminal STP8000 och i fordon Sepuras fordonsstation SRG3500 med Gatewayfunktion. STP8000 är en ruggad högprestandaterminal från Sepura med transflective TFT-display, integrerad sGPS och Bluetooth™.

Åsa Jonasson som är ansvarig för terminalvalet i deras RAKEL-projekt säger att "valet föll på SRSAB och Sepura för att terminalerna klarar de krav och specifika funktioner som Tullverket kräver."

Tullverket har även lagt stor vikt vid teknisk support och kunnande hos SRSAB som har stor erfarenhet att leverera ett stort antal terminaler till kunder i RAKEL-nätet.