Laddar ...

Icom IC-R8600 Mottagare 0,15-3GHz, Pekskärm i färg

IC-R8600 ersätter IC-R8500 och har samma tekniska specifikationer som Icoms bästsäljare IC-7300. IC-R8600 har en stor 4,3- tums pekskärm som har en spektrumanalysator i realtid. IC-R8600 är en superbredbandsmottagare som täcker radiospektrum från 10 kHz till 3 GHz. Den har också förmågan att avkoda utvalda digitala kommunikationssignaler inklusive D-STAR, NXDN, dPMR och P25. IC-R8600 innehåller den senaste teknologin för  mjukvarudemodulering, inbyggd i Icoms senaste HF-amatörradio, vilket ger överlägsen prestanda och intuitiv drift. Med den valfria fjärrkontrollmjukvaran för en Windows-dator kan mottagen ljud- och spektrumomfångsdata överföras via ett IP-nätverk för övervakning från avlägsna platser.

Radion levereras med:

DC-kabel, säkringar och pluggar.

Artikelnummer:
10860
| Garantitid: 24 månader

Programvarudemodulering i FPGA-behandling

IC-R8600 använder FPGA (Field Programmable Gate Array) och DSP-enheter för demodulering, avkodning och det mesta av signalbehandling. Direkta HF-signaler och mellanfrekvenssignaler, som omvandlas från VHF/UHF-signaler, digitaliseras i en 14-bitars A/D-omvandlare och överförs till FPGA och DSP för optimal bearbetning. Den höga samplingsfrekvensen på 122,88 MHz som används för A/D-omvandlaren resulterar i överlägsen aliasing och reducering av bildmottagning.

Superb mottagareprestanda

IC-R8600 har 11 diskreta RF-bandpassfilter i HF-banden och 13 bandpassfilter i VHF/UHF-banden. För att förhindra overflow skickas endast den avsedda signalen, medan alla starka störningssignaler utanför området avvisas. IC-R8600 ger +30 dBm IP3 och 105 dB dynamiskt omfång vid 14,1 MHz. IP3-prestanda är +10 dBm vid 144 MHz och 0 dBm vid 440 MHz.

Gott om minneskanaler

IC-R8600 har upp till 2000 vanliga minneskanaler som kan tilldelas 100 grupper. Utöver de vanliga minneskanalerna kan upp till 100 hoppa över skanningskanaler och 50 par programavsökningsgränser ställas in. Den automatiska minnesskrivskanningen lagrar automatiskt upptagna frekvenser i de automatiska minnesskrivkanalerna (upp till 200 kanaler). Dessa minneskanaler och olika inställningar kan redigeras med den valfria programmeringsmjukvaran CS-R8600 på en Windows® PC.

En mängd olika skanningsfunktioner

En mängd olika skanningsfunktioner söker effektivt och grundligt efter önskade stationer. IC-R8600 skannar upp till 100 kanaler per sekund i minnesskanningsläget.

Spectrumscope i realtid med vattenfallsfunktion

Det högupplösta realtidsspektrumomfånget ger klassledande prestanda i upplösning, maximalt 30 bilder per sekund* snabb svephastighet, ±2,5 MHz brett omfång (visningsområde) och 110 dB dynamiskt omfång (vid ±2,5 kHz intervall) . Vattenfallsskärmen låter dig hitta svaga signaler genom att visa spektrumförändringen över tiden. När du trycker på spektrumskopet eller vattenfallsskärmen kan det avlyssnade området väljas som arbetsfrekvens. Toppsökningsfunktionen hittar flera toppfrekvenser inom räckvidden och hjälper dig att välja dessa.

* Ungefärligt

Snabb, smidig och intuitiv drift

För att effektivt skaffa avsedda signaler ger användargränssnittet IC-R8600 snabb och exakt drift. Den stora 4,3-tums färgskärmen, med pekskärmsfunktion, är konfigurerad för att samla in driftsinformation. Genom att trycka på indikationer och ikoner på skärmen kommer inställningsmenyn att dyka upp och parametrar kan enkelt justeras. När antingen DIAL A, B eller C multifunktionsknapparna trycks in, kommer olika funktioner, såsom skanningshastighet, RF-förstärkning, ljudton, displayens bakgrundsbelysning eller andra menyer att dyka upp på displayen.

SD-kortplats för Receiver Recorder

Inspelningsfunktionen kan spela in mottaget ljud på ett SD-kort i WAVE-format. Det inspelade röstljudet kan spelas upp på mottagaren eller en PC. När ett 32 GB SD-kort används är upp till 270 timmars inspelning möjlig. Dessutom sparar skärmbildsfunktionen en snapshot av skärmen i PNG- eller BMP-format på SD-kortet.

* Ett SD-kort krävs separat

Fjärrkontrollfunktion via IP-nätverk eller USB-kabel

Med den valfria RS-R8600 PC-fjärrkontrollmjukvaran kan du lyssna på mottaget ljud och styra de flesta av receiverns funktioner, inklusive spektrumomfånget, via ett IP-nätverk eller USB-kabel.

Andra funktioner

 • 3 antennkontakter: en SO-239-typ och en phono (RCA)-kontakt för HF och en typ-N-kontakt
 • Klocka och NTP-funktion
 • Center tuning mätare och digital automatisk frekvenskontroll (AFC) för FM, WFM och digitala lägen
 • Röstsyntesfunktion
 • Ljudtonfunktioner: HPF/LPF, bas, diskant och nedtoning
 • Avkoda flera digitala koder som används i digitalt läge
 • IP+-funktionen förbättrar 3:e ordningens avlyssningspunktsprestanda
 • Friktionsjustering av huvudratten 
 • Sändlås och panellås
 • CI-V fjärrkontrollkommandon

Nyckelfunktioner

 • Bred frekvenstäckning med RSSI (Received Signal Strength Indication)-funktion
 • Snabb, realtids spektrumanalysator
 • Avkodar flera digitala protokoll, inklusive D-STAR, NXDN™, dPMR™ och APCO P25
 • Stor 4,3 tums TFT-pekskärm i färg
 • Utmärkt ljudkvalitet med hjälp av FPGA / DSP grundarkitekturen med superheterodyne kretsar
 • Extra RS-R8600 PC fjärrstyrningsprogramvara tillåter kontroll av alla mottagarens funktioner
 • I/Q signalutgång för användning av tredjeparts SDR-programvara och/eller extern avkodning
 • SD-kortplats för röstinspelning
 • Som tillval - SP-39AD extern högtalare med inbyggd strömförsörjning
Specifikation
Produkttyp Ham / Amatörradio
Frekvensband HF
Artikelgrupp HF
MIL-STD 810 C, D, E, F, G
Click to see the full description online