Laddar ...

Ledande nordisk leverantör av lösningar för kritisk kommunikation

Du har tidigare känt oss som Swedish Radio Supply. Tillsammans med våra systerföretag i Norden har vi bytt namn till Northcom och är en totalleverantör och systemintegrator av lösningar för kritisk kommunikation.

Historien bakom Northcom

Det är över 50 år sedan det första företaget i vår koncern, Northcom Solutions, grundades. Vi började som leverantör av analog radiokommunikation och skaffade oss en gedigen kunskap om hur man skapar de bästa lösningar för våra kunder.

De nordiska länderna har en spektakulär natur. Miljöer som är krävande att arbeta i för att få optimal täckning och räckvidd. Genom dessa utmaningar har vi byggt upp en kunskap för att lösa kunders kommunikationsbehov.

Tillsammans med våra systerföretag i Norge och Danmark har vi en unik kompetens om radiokommunikation. Som en mer enad och starkare grupp kommer vi att använda vår kunskap för att skapa ännu bättre kommunikationslösningar för dig som kund.

Tidigt fick vi möjlighet att ingå i Rakels ramavtal som terminalleverantör med Sepuras produktportfölj. Idag är vi den mest framgångsrika och därmed marknadsledande leverantören till Rakel med kunder över hela landet och alla segment.

Northcom idag

I en värld där kommunikationstekniken ständigt utvecklas bidrar vi alltid med att skapa lösningar som fungerar. Från starten med analog kommunikationsradio har vi utvecklats till att bygga komplexa digitala kommunikationslösningar inom Tetra, DMR, IP/LTE och integrerade lösningar.

Utöver det här är vi idag en betydande aktör inom trådlös kommunikation via 4G/5G och mobila routrar. Vi vet att det här är lösningar som marknaden idag kräver. Vi har en stark produktportfölj, men det viktigaste vi erbjuder dig som kund är vår kompetens. Vi är innovativa, teknikdrivna och vill skapa trygghet i våra kunders vardag.

Vi är stolta över att ha ett nära samarbete med kunder inom Public Safety, Försvarsmakt, tung industri, flygplatser, säkerhetsföretag, kollektivtrafik och många fler. Kunder med unika behov som alla kräver stabil och säker kommunikation i det dagliga arbetet.

Vårt mål är att leverera lösningar som fungerar sömlöst. Kommunikation ska inte ska vara något man behöver tänka på. Det ska bara fungera. Alltid.

Northcom i framtiden

Vi vet att det kommer nya produkter och lösningar som förändrar branschen. Vi håller oss därför alltid uppdaterade om den senaste tekniken och vill vara tidigt ute med ny teknik för våra kunder. Vi är alltid intresserade av nya spännande samarbeten och kommer att vara en länk mellan olika aktörer i branschen.

Genom vårt namnbyte kommer vi att bli ännu starkare tillsammans med våra systerföretag i Norden. Vi står tillsammans som en stor organisation vilket ger oss ännu fler möjligheter att erbjuda bredare kompetens och bättre kommunikationslösningar.

Northcom är ett ISO-certifierat företag och jobbar kontinuerligt med att kvalitetssäkra system, personal och avdelningar. Vi gillar att någon utifrån kommer och granskar vårt arbete för att se att vi lever upp till våra mål och visioner. Detta hjälper oss att hela tiden förbättra och förfina vårt långsiktiga hållbarhetsarbete.

Besök gärna Northcom i Norge,Danmark och Finland.