Laddar ...

FAQ för jakt

Här ger vi svar på frekvent återkommna frågor gällande Icoms jaktradiosortiment. Listan uppdateras löpande.

Ljudet låter förvrängt, metalliskt eller lite som Kalle Anka, vad är felet?

Scrambler är påslagen och detta visas genom att en rund ring syns i displayen. Funktionen kan ändras på ProHunt F34 genom sidoknappen på sidan under PTT-knappen genom att hålla in den länge för att stega till rätt läge/kanalbank.

Varför har inte alla Icoms radio alla pilot-toner (sub-toner)?

Det finns inte tillräckligt med minne men radion kan programmeras om till önskad pilot-ton (sub-ton) av auktoriserad återförsäljare eller hos Northcom.

Varför har min radio dålig räckvidd?

Viktigt att tänka på att radion skall vara högt placerad på kroppen samt att man använder en skogsantenn. Det är också viktigt att använda av oss rekommenderad tillbehör. Tänk på att också hålla mikrofonen max 5 cm från munnen när du pratar.

Varför fungerar inte Bluetooth på min BT-radio?

Kontrollera att du parat ditt tillbehör och att en telefonsymbol är synlig i displayen, om inte så måste tillbehöret paras med radion. Parning genomförs genom att tillbehöret sätts i parningsläge därefter sätter man radion i parningsläge. Detta för att radions parningsläge timar ut snabbare än tillbehören. För mer ingående information om parning se radions manual här.

Varför står radion i lågeffektläge och kan inte ändras till högeffekt?

Radion står i batterikassettläge och detta ändras genom att stänga av radion för att sedan hålla in knappen toppen av radion och slå på den igen. Displayen skall då visa Li-Ion och inte Alkaline.

Påverkas drifttiden när man har använder Bluetooth?

Nej, Bluetooth påverkar i princip inte drifttiden alls men det som däremot är viktigt att tänka på är att använda av oss rekommenderade tillbehör för optimal drifttid.

Hur mycket påverkar en skogsantenn räckvidden?

Rent generellt ger en skogsantenn en klar förbättring, framför allt i kuperad terräng. Både för att du får en längre antenn som är lättare att få bort från kroppen samt just det att den är längre påverkar spridningen av radiosignaler. Man märker en ganska stor skillnad om man ex har en jaktkompis som befinner sig precis på gränsen av räckviddsområden om man då går från en vanlig antenn till en skogsantenn.

Fungerar alla Bluetooth-tillbehör till Icoms radio?

Ja de allra flesta, men funktionen Push-to-talk (PTT) fungerar endast med de av oss rekommenderade BT-tillbehör.

Jag hör alla men ingen hör mig, vad är felet?

Det troligaste är att dina jaktkamrater använder pilot-ton men din radion gör det inte. Lösningen är att ställa in rätt pilot-ton på din radio. Se radions manual för inställning av pilot-ton.

Jag hör ingenting med alla hör mig, vad är felet?

Du har troligen en pilot-ton inställd medans de övriga i jaktlaget använder en öppen kanal. Stäng av pilot-ton och gå över till öppen kanal.

Varför skall jag välja en digital radio?

Men digital radio får man 14 extra jaktkanaler, samt en bättre hörbarhet ända till räckviddsgränsen jämfört med analog radio. Dessutom slipper man hantering av pilot-toner tack vare det ökade antal kanaler.

Vilken garantitid har min Icom jaktradio?

Samtliga icoms jaktradio har som standard 5 års garantitid.

Egen startbild på F3400

På ProHunt F3400 går det att installera en egen startbild. Följ vår guide här hur man gör detta.


Uppdaterades senast 2022-10-04