Laddar ...

<p><span>Swedish Radio Supply och Sepura har fått fortsatt förtroende att leverera terminaler till RAKEL-nätet.</span></p>

Swedish Radio Supply och Sepura har fått fortsatt förtroende att leverera terminaler till RAKEL-nätet.

I ramavtalet finns samtliga våra offererade modeller med inklusive programmeringsutrustning. Sepuras produkter fick ca 30% bättre utvärderingsbetyg på alla terminaltyper än konkurrerande företag i ramavtalet.

Swedish Radio Supply är den mest framgångsrika leverantören till RAKEL med över 15 000 utlevererade terminaler under de första etapperna. Detta gör oss till den i särklass största leverantören med en marknadsandel över 95%.

Christian Ostrenius, försäljningschef på Swedish Radio Supply, kommenterar det hela så här:

”Det är kul att få en bekräftelse på att vi har starka produkter som lever upp till förväntningarna och kraven från både våra RAKEL-kunder och MSB. För oss är det ett viktigt kvitto på att Swedish Radio Supply och Sepuras lyhördhet och nära samarbete med användarna ger resultat”.

Några RAKEL-kunder som valt Sepura

POLISEN

Valde Sepura efter noggranna tester och utvärderingar. En av flera anledningar till deras val var Sepuras flexibilitet, det gemensamma gränssnittet samt starka tekniska bredd inom TETRA.

VÄGVERKET

Valet på terminal föll på Sepura SRG3500 som fordonsstation. SRG3500 har som ensam terminal på marknaden 10W uteffekt och har många anslutningsmöjligheter för både tal och data. SRG3500 är samma terminal Svenska polisen valt i alla sina bilar. Som handburen terminalen valde man Sepuras nya radio, STP8000.

RÄDDNINGSTJÄNSTERNA I SKÅNE

Hittills har Räddningstjänsterna i 33 skånska kommuner valt Sepura som terminal till RAKEL-nätet. Kommunerna är följande: Bjuv, Bromölla, Båstad, Helsingborg, Hässleholm, Höganäs, Hörby, Höör, Klippan, Kristianstad, Landskrona, Lomma-Staffanstorp, Osby, Perstorp, Räddningstjänsten Syd, Svalöv, Svedala, Sydöstra Skånes Räddningstjänstförbund, Trelleborg-Vellinge, Åstorp, Ängelholm, Örkelljunga och Östra Göinge

SJÖFARTSVERKET

Sjöfartsverket väljer Sepura och Swedish Radio Supply som leverantör. Terminalen de valde var Sepura SRH3800sGPS som bl a också används av den Svenska Polisen.

LANDSTINGET ÖSTERGÖTLAND

Landstinget i Östergötland har bestämt sig för Sepura som terminal i RAKEL-nätet. Som handterminal valde de den robusta STP8000 och kommer att använda SRG3500 med gateway och virituell konsol som mobilstation.

KRIMINALVÅRDEN

Kriminalvården valde Sepura SRH3800sGPS, som handburen radio och Sepura SRG3500 gateway som fordonsterminal.

TULLEN

Tullen valde Sepura och några av de avgörande kriterierna varför är radions tydliga text i displayen samt möjligheten att förstora teckensnittet. Även möjligheterna med Sepuras anpassning av handhavande var en viktig faktor.