Laddar ...

<p><span>Liseberg valde en Icom IDAS-lösning för kommunikation på nöjesparken samt i-READ RFID-taggning för att skapa kontrollpunkter för till exempel väktare och städpatruller.</span></p>

Liseberg valde en Icom IDAS-lösning för kommunikation på nöjesparken samt i-READ RFID-taggning för att skapa kontrollpunkter för till exempel väktare och städpatruller.

Den långa räckvidden, enkelheten att utöka med flera basstationer samt möjligheten att dela upp användarna i talgrupper gjorde att valet föll på ett Idassystem från Icom.

Liseberg har under många år växt med nya attraktioner och evenemang samtidigt som be-söksantalet årligen slår nya rekord. Behovet av ett väl fungerande radiosystem som klarar av många användare har därmed blivit än mer viktigt. Inför 2015 bestämdes att ett nytt radiosystem behövde införskaffas. Liseberg tittade då närmare på ett digitalt system som ger bättre täckning, hanterar bullriga miljöer på ett bättre sätt samt ge möjlighet till krypterad trafik.

Ytterligare önskemål är att systemet lätt och kostnadseffektivt ska kunna byggas ut om behoven förändras i framtiden. Intresse fanns även att komplettera med tilläggstjänster så som positionering och RFID-taggning för exempelvis städpatruller och rondering av väktare.

Efter noggranna och utförliga tester valde man att investera i ett digitalt IDAS-system från Icom. Främsta skälen till att man valde IDAS var den långa räckvid-den, ljudkvalitén jämfört med andra system samt möjligheterna att få tillgång till i-READ för städpatrull och väktare. Erfarenheterna från Icom sedan tidigare var även dom mycket goda vilket gjorde valet enkelt.

i-READ är det idealiskt system för att hantera säkerhetspatrullering där väktare passerar utplacerade kontrollmärken. Systemet kan sedan rapportera och logga speciella händelser för att skapa en extra trygghet åt personalen. i-READ är också expanderbart med obegränsade möjligheter att utöka antalet kontrollmärken.

Lisebergs radiosystem har idag två basstationer och systemet täcker hela nöjesparken med god marginal. Totalt är ca 90 handapparater i drift. Utrustningen består av Icom IC-FR6100 repeatrar, handapparater Icom IC-F4102D samt IC-F4262 som i-READ-radio. Till de fast placerade stationerna valdes mbilstationen Icom IC-F6122.

Om kunden

Liseberg AB driver nöjesparken Liseberg som invigdes i samband med Jubileumsutställningen i Göteborg 1923. Nöjesparken har 41 åk- och upplevelseattraktioner, spel och lyckohjul, musikscener, dans-bana och ett stort antal restauranger och serveringar i en grönskande parkmiljö. Liseberg är ett kommunalt bolag inom Göteborgs Stad.

Mer information om kunden finns på www.liseberg.se