Laddar ...

<p><span>Nu har även Räddningstjänsterna i Västmanland valt Swedish Radio Supply (SRS) som leverantör och anslutit sig till den stora skaran Sepuraanvändare.</span></p>

Nu har även Räddningstjänsterna i Västmanland valt Swedish Radio Supply (SRS) som leverantör och anslutit sig till den stora skaran Sepuraanvändare.

Leveransavtalet omfattar c:a 185 Sepura Rakelterminaler fördelade på mobila enheter, handenheter och modem. Avtalet gäller för räddningstjänsterna Mälardalens Brand- och RäddningsförbundSala-Heby RäddningstjänstVästra Mälardalens KommunalförbundSkinnskattebergs räddningstjänst samt Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund.

Utöver dessa organisationer så är även Länsstyrelsen i Västmanland med i avtalet.

Detta gör att organisationerna inom länet kommer att ha enhetlig utrustning och därmed kan samsas om utbildningen och utbildningsmaterial. Ett beslut är taget för räddningstjänsterna i länet att samverkan mellan blåljusmyndigheterna på ledningsnivå skall ske med hjälp av Rakel från 2011-01-01.

”Vi är nöjda med vårt val av leverantör. SRS vann den jämna upphandlingen att leverera terminaler till räddningstjänsterna i Västmanland och Södra dalarna fram till 2012. SRS har en långvarig erfarenhet av leveranser av Rakelterminaler vilket jag tror att vi kan gynna oss i vårt införande av Rakel" säger Håkan Fehne, Stf Räddningschef.

Nu när vi startat upp vår filial på Armégatan 40 i Solna känns framgångarna i Mälardalen extra kul. Målet med etableringen i Stockholm är att vi skall komma kunderna närmare i regionen och att ytterligare förbättra vår service säger Håkan Åberg, platschef i Stockholm.