Laddar ...

<p><span>Räddningstjänsten Överkalix väljer Swedish Radio Supply (SRSAB) och Sepura som Rakelterminalleverantör.</span></p>

Räddningstjänsten Överkalix väljer Swedish Radio Supply (SRSAB) och Sepura som Rakelterminalleverantör.

Nu har även Räddningstjänsten Överkalix valt SRSAB som leverantör av Rakelterminaler till sin verksamhet. Efter en andra konkurrensutsättning var det SRSAB med Sepura terminaler som levererade det mest ekonomiska och tekniskt mest fördelaktiga anbudet för räddningstjänstens verksamhet.

Leveransavtalet omfattar i starten radioutrustning och tillbehör med 8 handburna terminaler, 2 fordonsterminaler samt 1 fast installation på station.

Radiokommunikationsutrustning med tillbehör kommer att användas av Räddningstjänstpersonalen. I och med den nya utrustningen blir man nu först ut i Norrbottens Län bland Räddningstjänsterna och får därmed möjlighet att samverka med övriga organisationer inom blåljus.

För SRSAB del är detta avtal spännande med tanke på att Rakelinförandet nu växer i norra Sverige på bred front. Vi drar även nytta av de erfarenheterna kring installationer som redan utförts för Polisen i området av våra lokala partners. "Vi ser fram emot att leverera den senaste utrustningen kring radiokommunikation för Rakel till Räddningstjänsten Överkalix" säger Magnus Hallblom, Key Account Manager för Region Norr på SRSAB.