Laddar ...

<p><span>Räddningstjänsterna i Mora, Orsa och Älvdalen väljer Swedish Radio Supply (SRSAB) och Sepura som Rakelterminalleverantör.</span></p>

Räddningstjänsterna i Mora, Orsa och Älvdalen väljer Swedish Radio Supply (SRSAB) och Sepura som Rakelterminalleverantör.

Nu har även Räddningstjänsterna i Mora, Orsa och Älvdalen valt SRSAB som leverantör av Rakelterminaler till sin verksamhet.

Efter en andra konkurrensutsättning var det SRSAB med Sepura terminaler som levererade det mest ekonomiska och tekniskt mest fördelaktiga anbudet för räddningstjänstens verksamhet.

Leveransavtalet omfattar i starten radioutrustning och tillbehör på Sepura STP8000 handburna terminaler, SRG3900 fordonsterminaler samt terminaler fast för installation på station. Radiokommunikationsutrustningen med tillbehör kommer att användas av Räddningstjänstpersonalen. I och med den nya utrustningen för Räddningstjänsterna får man möjlighet till samverkan med övriga organisationer inom blåljus som sedan tidigare finns med i Rakel.

För SRSAB del är detta avtal spännande med tanke på att Rakelinförandet nu växer starkt i Dalarna på bred front. Vi drar även nytta av de erfarenheterna vi har kring installationer som utförs i området av lokal partner. "För vår del är detta en bra fortsättning med dessa tre kommuner i Dalarna som befäster vår marknadsposition i länet"säger Magnus Hallblom, Key Account Manager för Region Norr på SRSAB.