Laddar ...

<p><span>Vägverket väljer Swedish Radio Supply och Sepura som terminalleverantör för deras anslutning till Rakel. Rakel är Sveriges nya kommunikationsradiosystem för bl a blåljusmyndigheter och myndigheter med samhällsansvar.</span></p>

Vägverket väljer Swedish Radio Supply och Sepura som terminalleverantör för deras anslutning till Rakel. Rakel är Sveriges nya kommunikationsradiosystem för bl a blåljusmyndigheter och myndigheter med samhällsansvar.

Vägverket har utvärderat Rakel i ca 6 månader och kommer nu efter hand att införa det i skarp drift för bl a Vägassistans i Stockholm och Göteborg. Även i Vägverkets bandvagnar som är avsedda att användas vid både mindre och större samhällsstörningar kommer Rakel att användas ihop med flera andra radio och telefonsystem.

Rolf Rudman ansvarig för Vägverkets införande i Rakel säger att "valet på Swedish Radio Supply som terminalleverantör föll naturligt efter tester av flera terminalfabrikat. Dom har ställt upp med både support och hjälpt till att få till rätt handhavande på terminalerna. Med över 14 000 st levererade terminaler i Rakelnätet så har Swedish Radio Supply den erfarenhet som krävs för att supportera Vägverket."

Valet på terminal föll på Sepura SRG3500 som fordonsstation. SRG3500 har som ensam terminal på marknaden 10W uteffekt och har många anslutningsmöjligheter för både tal och data. SRG3500 är samma terminal Svenska polisen valt i alla sina bilar. Som handburen terminalen valde man Sepuras nya radio, STP8000. STP8000 är en mycket robust, IP55-klassad, radio vilket betyder att radion klarar väta och hårda tag. Displayen är marknadens absolut bästa och terminalen har med sina 1,8W högre uteffekt än andra på marknaden.

"Vi är mycket glada att Vägverket valt oss som leverantör" säger Jonas Hoke, Key Account Manager på Swedish Radio Supply. Vi har lagt mycket tid och kraft på att få terminalerna anpassade till Vägverkets behov