Laddar ...

Framkörningsstöd

Modulen Framkörningsstöd finns i två varianter.

NAVIGATOR --NYHET--

En enkel lösning för larmmottagning med larminformation och navigering till skadeplats med Google maps. Lösningen bygger på att man har appen i sin Android tablet/smartphone, när man får ett larmmeddelande trycker man på länk i meddelandet för att få navigering till skadeplatsen. För lösningen krävs en Androidenhet med internetuppkoppling för att fungera.


NAVI

Marknadens vassaste mobila framkörningsstöd för utryckningsenheter med larmmottagning, radio- och navigationsfunktioner i ett dynamiskt arbetsflöde. Hanterar digitala framkörningskort, önskade kartlager, larminformation, statusrapportering till larmcentral och positionering av andra utlarmade enheter.

Exempel på funktioner i NAVI

Larmmottagning

Mottagning av larmets ärendedata från 112-centraler i gällande format.

Karta

Blåljuskartan som grundkompletteras med de önskade kartlager för till exempel brandposter, fastighetsbeteckning och andra relevanta kartor för organisationen. Visning av andra enheter på karta med koppling till samma ärende. Skärmens ljusstyrka kan justeras mellan dag- och nattläge.

Navigering

Grundkarta för navigering är HERE med standardfunktioner för att navigera till skadeplats. Automatisk visning av snabbaste körväg till olycksplats med hänsyn tagen till vilka vägar som är möjliga för uttryckningsfordon. Automatisk visning av snabbaste körväg till olycksplats med hänsyn tagen till vilka vägar som är möjliga för uttryckningsfordon. 2D/3D-navigering med talguidning samt enkel adresssökning.

Status

Sändning av status- och positionsmeddelanden över Rakel till en eller flera mottagare till exempel 112-centraler och/eller egen larmcentral. Visning av snabbstatus i karta som aktiveras dynamiskt under framkörning.

Radiofunktioner

Integrerade radiofunktioner i en enkel och tydlig layout för att styra radion från skärmen med exempelvis grupp- och individsamtal samt byte av talgrupp.

Styrningar

Styrning av portar på station samt eventuella trafikljus och pollare. Möjlighet att kunna starta videokamera i fordon.

Textmedddelande

Ta emot och sända SDS-textmeddelande.

Objektkort

Koordinatsatta framkörningskort, objektkort samt insatskort kan läggas in på respektive objekt för att dynamiskt dyka upp vid larm vid objektet.

Android/IOS (kommande) -- NYHET --

Under 2023 kommer en ny version av framkörningsstöd med samma funktionalitet anpassad för Android och IOS med ytterligare kartmöjligheter t.ex. HERE, Mapbox och Google.