Laddar ...

Radiosystem för sjukhus, hotell eller kontor

IP-radio för sjukhus, hotell eller kontor

Radiossystem för ett existerande trådlöst Lan nätverk

Med Icoms nya Lan radio kan du på kort tid etablera ett högklassigt radionätverk i en byggnad bara med att koppla in en kontrollserver till ditt existerande trådlösa nätverk. Du kan lägga upp grupper och individer i nätet och styra hela ditt system genom en dator. Programvaran i datorn har också en kartfunktion vilket gör att du kan enkelt se vart alla användare befinner sig.

Användningsområde

Smidigt och kostnadseffektivt system för användare som vill skapa en radio nät med hjälp av sitt egen trådlösa Lan nätverk. Många hotell och företagskontor har redan investerad i ett trådlöst datanätverk och då är denna lösning ypperlig.

Fördelar

 • Enkelt handhavande
 • Olika användargrupper kan dela på ett system
 • Kommunikation mellan flera användare samtidigt
 • Utnyttja befintlig WLAN-infrastruktur
 • Kostnadseffektivt system
 • Inkoppling mot telefonsystem

Radiosystem för kryssningsfartyg eller ledningsfordon

IP-radio för fartyg eller ledningsfordon

Radiossystem för till exempel ett kryssningsfartyg

Med att utnyttja Icom´s Lan radio på tex ett fartyg löser du vissa problem du kan ha med traditionella radiosystem. Du använder en licensfri produkt så du behöver inte ansöka om internationella licenserade kanaler och att få traditionell radiotäckning i ett fartyg med tjocka stålväggar och många plan kan vara mycket kostsamt. Att kunna prata full duplex även i grupp kan vara en uppskattad funktion och att du dessutom kan ringa huvudkontoret på land är också en funktion som kan vara användbar.

Användningsområde

Enkelt och kostnadseffektivt system för användare som vill skapa en radio nät med hjälp av sitt egen trådlösa Lan nätverk. Passar i alla typer av mobila fordon så som fartyg, mindre båtar, ledningsfordon eller kanske ett festivalarrangemang.

Mobilt radiosystem med fullduplex

IP-radio för mobil användning med full duplex

Mobilt radiosystem med fullduplex

Ibland kan man ju också vilja ha en enkel mobil radiolösning där du kan ha fullduplex samtal mellan användarna. Med endast en kontroller och en accesspunkt har du skapat ett kraftfullt radiosamband.

Användningsområde

Portabel och smidig lösning när du vill skapa ett samband inom ett begränsat område. Är du en installatör eller grävmaskinist så vill du kanske ha möjligheten att kunna i fullduplex ha ett samband med din kollega under ett jobb.
Passar mobila användare som har nytta av att kunna prata fullduplex samtal i grupp eller mellan två individer. Tänkbara kunder kan vara en grävare, en körskola, en installationsfirma eller kanske en idrottsaktivitet.

Radiosystem för industri eller byggbransch

Utomhussystem med räckvidd upp till 450 meter från accesspunkten

Radiosystem för utomhusbruk med radiolänk

Icoms WLAN-system kan med fördel sättas upp för att använda över större ytor utomhus som exempelvis på en byggarbetsplats. Man kan enkelt trådlöst länka ihop ett antal accesspunkter som gör att man får den radiotäckning man behöver. Kontroller och nätaggregat kan monteras i en vattentät låda vilket gör att den kan installeras även utomhus.

Med denna lösning skapas sedan en radiolösning som tillåter full duplex mellan användarna i både individ- eller gruppsamtal. Med en WiFi-lösning får man ett system utan avlyssning eller störningar från annan radiotrafik.

Användningsområde

Utmärkt lösning för t.ex. personal som dirigerar arbetet på ett bygge. Man kan hela tiden ha ett samtal med kranföraren eller grävmaskinisten och detta också i en grupp av flera användare. Systemet passar många olika användare som har nytta av att kunna föra samtal i grupp eller mellan två individer. Mycket lämligt också för exempelvis körskolor, installationsfirmor, eventföretag eller liknande.

Fördelar

 • Licensfritt system
 • Räckvidd upp till 450 meter från accesspunkten
 • Enaståeende ljudkvalité
 • Olika användargrupper kan dela på samma system
 • Prata i full duplex eller simplex. Ni bestämmer.
 • Aldrig upptagen kanal
 • Skalbart, bygg den täckning ni behöver