Nyheter

Fredric Aasbø och Icom satsar stort!

Laddar ...
Fredric Aasbø och Icom satsar stort!
Click here to view article online

Icom genom VHF Group startade samarbetet med Fredric Aasbø, en internationell stjärna inom motorsporten drifting, förra säsongen och där Fredrik slutade med två segrar i Kina. I år stärker VHF Group samarbetet ytterligare och går inom som titelsponsor i Aasbøs europasatsning, i samarbete med Toyota Norge.

"Jag ser fram emot en helt galen sommar!", säger Fredric Aasbø. "Tillsammans med VHF Group och Icom kommer vi att göra en stor satsning med "Gatebil"-träffarna i Norge och Sverige, där sammanlagt 60.000 personer kommer för att delta i Nordens största bilfestivaler. Dette blir gøy!"

Aasbø kommer att låta utvalda gäster från VHF Groups återförsäljarnät sitta med i sin 900-hästkrafter starka Toyota 86 driftingbil. Fredric utlovar en upplevelse som man sent glömmer - sidledsåkning i över 200 km/t, i en fullblodsbil för drifting som förbrukar en uppsättning däck på 40 sekunder.

"Vi vill ta med några av våra kunder, återförsäljare och gäster i denna satsning och ge dom en oförglömlig upplevelse", säger Morten Stomperud, VD för VHF Group. "Samtidigt vill vi visa de många användningsområden som finns för våra produkter. Vi ser fram emot en spännande säsong med Fredric och hans team!"

De två arrangemangen äger rum den 16-18 juni på Mantorp Park i Sverige, samt den 6-9 juli på Rudskogen Motor Center i Norge. Aasbø har en hektisk säsong med tävlingar i USA, men lovar att ha allt klart för händelserna i Skandinavien.

"I USA har vi använt Icom radioutrustning i över fem år och aldrig haft ett enda fel. Jag är helt beroende av att ha min teammanager och min mekaniken i örat hela tiden, och god kommunikation inom teamet är en direkt anledning till att vi vann VM i drifting 2015. Jag har turen att ha begåvade människor och bra utrustning runt omkring mig, och jag ser fram emot att lära känna många nya ansikten i sommar", säger Fredric Aasbø.

Fakta

ICOM TOYOTA 86-X
Bilsport: Professionell Drifting
Motor: Toyota 2JZ turbo
Effekt: 900 hk och 1300 nm
Växellåda: G-Force GSR NASCAR
Vikt: 1245 kg
Däck: 275/40-18 Nexen semislicks
Förare: Fredric Aasbø från Ski i Norge

Prestationer

Formula Drift World Champion 2015
Formula Drift Runner-up 2016 (slutade på andra plats sammantaget)
Över 100 pallplaceringar i USA, Europa och Asien sedan 2007

Om

Fredric Aasbø är en driftingförare och ambassadör för Rockstar Energy, Toyota, Nexen Tire, Icom och RS-R. Genom att konkurrera med tre team på tre kontinenter har Fredric över 100 pallplaceringar över hela världen sedan 2007.

Länkar

2017 Global driftingkalender http://www.fredricaasbo.com
Följ Icom Racing på https://www.facebook.com/Icomracing/
Produkter från Icom utvalda för Racing finns på https://srsab.se/se/produkter/branscher/racing
Ladda ner bilder här https://oc.srsab.se/owncloud/index.php/s/9wentaoYg3eYkVs