Nyheter

Sepura får nya ägare genom Private Equity gruppen Epiris

Laddar ...
Sepura får nya ägare genom Private Equity gruppen Epiris
Click here to view article online

Spännande nyheter, Sepura har förvärvats av den Londonbaserade Private Equity-gruppen Epiris. Epiris har köpt Sepura från Hytera Communications.

För dig som kund och partner till Northcom, påverkar inte förvärvet någonting i vardagen. Samtidigt fortsätter vårt långa, djupa och mycket viktiga samarbete med Sepura. Sepura och de nya ägarna har bekräftat fortsatta investeringar i forskning och utveckling, vilket säkerställer att vi tillsammans med Sepura kommer fortsätta att leverera produkter och lösningar i världsklass till våra fantastiska kunder i Norden.

Försäljningen sammanfaller med att Sepura firar sitt 20-årsjubileum efter att ha blivit marknadsledare i över 20 länder med över 2 miljoner installerade enheter över hela världen. Sepuras portfölj av TETRA-radioapparater och tillbehör används globalt av användare av allmän säkerhet vid polis, räddningstjänst och ambulanstjänster. Sepura har också framgångsrikt expanderat till det kommersiella området där de levererar terminaler för transport, gruvdrift, olja och gas samt industrier.

Steve Barber kommer att fortsätta att leda Sepura som VD, medan Malcolm Miller, som Epiris tidigare har arbetat med som styrelseordförande för Audiotonix, kommer att ansluta sig till företaget som styrelseordförande.

Här hittar ni den pressrelease som släpptes idag från Sepura. Om du har några frågor vänligen kontakta din vanliga kontakt på Northcom.

Vi ser fram emot att fortsätta jobba nära våra kunder tillsammans med Sepura under dessa spännande tider.