Nyheter

CCW 2017

Laddar ...
CCW 2017
Click here to view article online

Årets stora mässa för radioanvändare inom Critical Communication hölls i år i 7-miljonerstaden Hong Kong. Den gamla brittiska kolonien är en riktig pärla i Asien som erbjuder mycket spännande miljöer att se och uppleva. Hong Kong är uppbyggd kring internationell handel och då passar ju en kommunikationsmässa bra i den pulserande staden.

VHF Group har besökt denna mässa under flera år och det är en mycket intressant tillställning där eliten av leverantörer inom Blåljussystem finns representerade (150 montrar, 3500 besökare från 100 länder). Storleken på mässområdet är väl tilltagen som det brukar vara i Hong Kong men själva CCW är ganska lika jämfört med tidigare år. Det var mycket folk från Skandinavien på mässan även om CCW i år hölls i Hong Kong.

Nordic VIP

Nordic VIP är en långlunch med produkt & företagsuppdateringar som i år gjordes för 7:e året i följd. Totalt medverkade ca 25 kunder från Norden som under ca 3 timmar fick uppdatering på: • VHF Group • Sepura (inkl lansering av SC21) • Peplink • Hytera (företag- och produktpresentation). Liksom tidigare år var det mycket uppskattat av kunderna.

Mässan

Det visades många applikationer och systemlösningar på mässan, givetvis även många tillbehörslösningar. Alla de stora aktörerna var på plats med fina montrar och lösningar att visa upp. En leverantör som utmärkte sig lite extra var Hytera, Hong Kong är trots allt deras hemmaplan. Det var också lite extra fokus på dom i år eftersom vid detta tillfälle kom nyheten ut om att köpet av Sepura var klart och många tittade extra på vad Hytera hade att erbjuda eftersom detta kunde tänkas erbjudas också Sepuras kunder framöver.

Det som också har ökat markant på mässsan var leverantörer av LTE-lösningar. Vi såg hybridterminaler med LTE+Tetra samt LTE+DMR, det visades också rena LTE-telefoner med PTT-knapp samt olika lösningar med att koppla ihop LTE med Tetrasystem. Vi räknar med att det kommer ta tid innan LTE ersätter Tetra som standard för blåljusmyndigheter men det är en spännande framtid där givetvis VHF Group ligger och bevakar lämpliga lösningar för den Skandinaviska marknaden.

På mässan fanns också ett antal tillbehörsleverantörer, kanske flera än normalt då mässan var i Asien. Vår starka underleverantör av ProEquip, Onwell, hade en mycket trevlig monter där de visade både nya och gamla smarta lösningar.

Även vår partner på mobila modemlösningar Peplink hade en fin och intressant monter på mässan där de bland annat visade live skillnaden mellan en streamad film från en bil med och utan Speedfusion (man använder fler databärare), ganska välbesökt monter och jag tror Peplink hittade en hel del nya intressanta kontakter.