Nyheter

Hyteraradio till Vy Tågs Norrlandssatsning

Laddar ...
Hyteraradio till Vy Tågs Norrlandssatsning
Click here to view article online

Från och med den 13 december 2020 är det Vy som tar över den populära Nattågstrafiken mellan Stockholm – Narvik. Med Vy i förarsätet kommer det att ske en del förändringar då man vill att resan ska vara en del utav upplevelsen. Detta är något som kommer visa sig bland annat i restaurang och bistro där man kommer kunna finna flera lokalproducerade favoriter.

Vygruppen är en nordisk transportkoncern med en omsättning på cirka 15 miljarder kronor och omkring 10 500 anställda i Norge och Sverige. Koncernens affärsområden är persontrafik med tåg och buss, samt mobilitet och turism. Vy satsar hela tiden på att utveckla lösningar för bättre kundupplevelser, enklare sätt att resa från dörr till dörr och att göra det kollektiva och hållbara resandet ännu mer självklart alternativ. Vy Tåg är dotterbolaget som agerar på den svenska järnvägsmarknaden.

I samband med att Vy Tåg tar över trafik i norra Sverige passar de även på att uppdatera deras utrustning för kommunikation ombord på tågen.

Valet föll på Hyteras modell PD985 med en specialmjukvara utvecklad av Northcom för att bl a hantera backsignalering vid växling. I projektet ingår även att uppgradera utrustningen på ett flertal bangårdar vilket kommer ske under 2021.

”Våra investeringar och utveckling av mjukvara med funktioner framtagen för järnväg har gett ringar på vattnet.” säger Håkan Åberg, Business Area Manager - Connectivity, Northcom