Nyheter

IC-M23 - ny marinradio från Icom

Laddar ...
IC-M23 - ny marinradio från Icom
Click here to view article online

Nu kompletterar vi Icom’s marinradiosortiment med en ny marinradio. Precis som tidigare modeller M33 och M35 flyter M23 om olyckan är framme. I tillägg till det blinkar den dessutom vid kontakt med vatten vilket gör den lätt att hitta i mörker. Icom kallar det Float’n Flash.

Icoms nya modell IC-M23 är världens minsta handburna flytande VHF-radio. Jämfört med tidigare modeller är den hela 28% mindre i storlek. IC-M23 använder ett mobiltelefonliknande 3.7V Lithium-Ion-batteri men kan ändå tack vare en patentsökt nyutvecklad PA-modul leverera en uteffekt på 5 Watt samt 600mW högtalareffekt.

Radion har en lättläst LCD-skärm med tydlig kanalindikation och en lättmanövrerad knappsats. Både knappsats och display är bakgrundsbelysta för enkel mörkeranvändning.

IC-M23 har enkel och omedelbar åtkomst till kanal 16, den är vattentät motsvarande IP67 och är utrustad med den smarta dräneringsfunktionen AquaQuake.

Icoms marina stationer är utformade och konstruerade för ett enda syfte - att du skall känna dig trygg och säker till sjöss. Med en marinradio kan du snabbt tillkalla hjälp från närliggande båtar.

Funktioner i punktform

  • Med Float'n Flash flyter och blinkar radion i vattnet, även om strömmen är avstängd
  • Världens minsta och lättaste marina 5 Watts radio.
  • Encelligt batteripack på 3,7V och 1590mAh bidrar till att minska storleken och vikten.
  • Lättläst LCD-skärm med stor kanalindikation.
  • Vattentät motsvarande IP67
  • AquaQuake dräneringsfunktion