Nyheter

Icom lanserar licensfri radio för trådlösa nätverk (WLAN)

Laddar ...
Icom lanserar licensfri radio för trådlösa nätverk (WLAN)
Click here to view article online

Icoms nya radiosystem för trådlösa nätverk fyller gapet mellan licensfria och licensierade radioapparater. Systemet är enkelt att koppla in i ett existerande trådlöst nätverk och ger möjlighet att kommunicera i full duplex med mycket bra ljudkvalitet.

Den nya WLAN-baserade radion från Icom erbjuder ett skalbart system med hjälp av standardiserade trådlösa nätverksprodukter som infrastruktur. Infrastruktur som i flera fall redan finns på plats. Eftersom kommunikation över ett trådlöst nätverk erbjuder ett bredare frekvensomfång blir ljudkvalitén bättre än i ett traditionellt kommunikationsradiosystem och är jämförbar med vanlig telefonkommunikation.

Ny radio för WLAN som klarar full duplex i gruppsamtal

Kommunikationen görs med Icoms nya, kompakta, handportabla radio IP100H. Radion hanterar både simplex och fullduplexsamtal på individ- och gruppnivå vilket är enastående för en liten licensfri radio. Endast 95 mm hög och med en vikt på 205 gram är IP100H en av marknadens minsta yrkesradio. Radion är dessutom vattentät enligt IPX7.

Övriga delar som behövs för WLAN-systemet är IP1000C som är hjärnan i Icoms trådlösa nätverkssystem. Som accesspunkt till systemet finns AP-90M från Icom, men i princip kan valfri accesspunkt användas. Som option finns också en dispatcher, IP100FS, samt en del nya tillbehör från både Icom och ProEquip.