Nyheter

Icom LTE-radio kombinerar två världar!

Laddar ...
Icom LTE-radio kombinerar två världar!

Icoms nya unika radio är utvecklad för att utnyttja de bästa egenskaperna av två olika världar. IP501H är en radio som använder Telias 3G/4Gnät som infrastruktur, vilket innebär att så länge det finns täckning kan man samtala från norr till söder, väst till öst och allt där emellan. Kommunikation utan gränser helt enkelt, fast med många fördelar från klassisk kommunikationsradio.

Kompakt och smidig

Den kompakta radion är trots sin storlek en kraftfull radio fylld med avancerade funktioner. Radion hanterar både simplex och fullduplexsamtal som en vanlig telefon och utöver detta även konferenssamtal i stora grupper vilket är unikt för en kommunikationsradio. Endast 95 mm hög och med en vikt på 205 gram är IP501H en av marknadens minsta yrkesradios. Radion är vattentät enligt IPX7 och klarar 1 meters vattendjup i 30 minuter.

Egenskaper i punktform

  • Telia 3G & 4G infrastruktur
  • Radion är kompakt (95x59x26) och har en låg vikt (240 g)
  • Vattentät enligt IP67 (1 m djup i 30 min)
  • Vibrator, Bluetooth® (Peltor PTT-stöd), ManDown & GPS
  • Klarar Individ- och gruppsamtal i full duplex, även utan tillbehör
  • Fast kostnad för fria samtal i hela Norden
  • Samtalsprioritet (bryta pågående samtal)
  • Jobbar i ett slutet nätverk, ingen trafik över internet
  • Hanterar 500 adresser, individ, grupp, talgrupp eller telefonsamtal
  • Kan hantera larm (egen alarmknapp) och prioritet i systemet

Egenskaper från radiosystem

Från radiosystemmarknaden kommer egenskaper som samtalsprioritet (bryta pågående samtal), individ eller gruppanrop (även i fullduplex) och snabb och enkelt kommunikation i olika talgrupper. Radion använ- der sig av Telias slutna nätverk vilket gör att inga samtal går via internet, vilket ger säker kommunikation. Radion är dedikerad för kommunikation (inga spel eller facebook) och anpassad för ruggad användning i hårda miljöer. Till IP501H finns också ett stort urval av robusta tillbehör.

Egenskaper från mobilsystem

Från mobilsystemmarknaden kommer andra egenskaper som utomordentlig bra täckning och räckvidd, hög stabilitetsnivå, konstant växande infrastruktur, ej avlyssningsbart och möjlighet att kommunicera fritt över landsgränserna. Dessutom behövs ingen investering i infrastruktur.

Fria samtal i hela Norden

Med Icom LTE-radio har man obegränsad tillgång till Telias nät i hela Norden. Roamingavtal för övriga Europa finns också att tillgå vid behov.