Nyheter

Icoms radioevolution fortsätter nu med satellitradio

Laddar ...
Icoms radioevolution fortsätter nu med satellitradio
Click here to view article online

Icom har framgångsrikt varit i framkant när det gäller att föra evolutionen vidare kring olika kommunikationsradiotekniker. Under årens lopp har Icom inom många olika segment varit banbrytande med ny teknik och nu kommer nästa generations radio baserad på satellitkommunikation.

Tidigare i år lanserade Icom sin unika LTE-radio som använder mobiltelefonernas infrastruktur som kommunikationsplattform och nu kommer nästa generations radio som använder Iridiumsystemet som infrastruktur.

Iridium är det enda telekommunikationsnätverket som spänner över hela världen och möjliggör kopplingar mellan människor och organisationer var som helst på jorden. Dessutom i realtid. Iridium levererar en pålitlig lösning för kunder som kräver verklig global kommunikation.

Iridium är ett satellitbaserat kommunikationssystem som togs i bruk redan i november 1998. Det är baserat på satelliter som basstationer, vilka kretsar runt jorden på en låg omloppsbana (LEO, Low Earth Orbiting Satellite) på ca 780 km över jorden med en hastighet på cirka 29 000 km/h.

Mer att läsa om Iridium systemet finns att läsa på deras hemsida www.iridium.com

Icom har ingått ett exklusivt partnerskap med Iridium för att utveckla en ny satellit-push-to-talk (PTT) kommunikationsprodukt för Iridiumnätverket. I ett smart samarbete mellan båda företagens kärnkompetenser, Icoms radiokompetens och Iridiums satellitkompetens, kommer partnerskapet att erbjuda en professionell radiokommunikationslösning som gör det möjligt för användarna att kommunicera var de än befinner sig på jorden.

Lansering av Icoms nya IC-SAT100 är planerad till Q2 2019 och vi ser fram emot att kunna delge mera information om denna unika och spännande produkt under början på nästa år. Mera information kommer också finnas i samband med lansering av produkten på den stora radiomässan PMR Expo i Köln under slutet på november. Läs metr om PMR Expo på www.pmrexpo.de

Är ni intresserade av denna nya radio, tveka inte att kontakta oss för att boka in ett möte så kan vi berätta mera om lösningen.