Nyheter

Ironman har hyrt Icom LTE-radio

Laddar ...
Ironman har hyrt Icom LTE-radio
Click here to view article online

Ironman Sweden hålls i Kalmar. Det är det hittills enda Ironman-märkta järndistansevenemanget i Sverige och fungerar även som det svenska nationella mästerskapet. Distansen är densamma som andra Ironman-triathlonlopp: 3,86 kilometer simning i öppet vatten, 180 kilometer cykling och ett 42,2 kilometers maraton.

Start, övergång och mål ligger i Kalmar stad. Simningen sker i Kalmarsund, Östersjön. Cykelbanan består av två slingor; den första slingan går på Öland och är 122 kilometer och den andra slingan är 58 kilometer och går norrut till Rockneby. Löpdelen består av tre slingor som går norrut delvis längs stranden. I december 2011 köpte World Triathlon Corporation Kalmar Triathlon och döpte om evenemanget till ett Ironman-triathlon.


För den här typen av arrangemang passar Icom LTE-radio perfekt då man rör sig över stora avstånd och behöver ha pålitlig kommunikation utan avbrott.
Med Icom LTE-radio har man obegränsad tillgång till Telias nät i hela Norden samt roamingavtal med ett antal operatörer i övriga Europa. Ingen licens krävs då Icoms LTE-apprater inte använder det konventionella radiospektrumet. Täckning tillhandahålls av 4G/LTE-och 3G-nätverket så inga licensansökningsformulär eller licensavgifter tillkommer. Radiosystemet finns på en helt säker server i Sverige.


Icoms LTE-radiosystem är en lösning som bygger på beprövad teknik från den japanska marknaden. Systemet i Japan har över 110 000 användare och har varit igång i många år. Systemet har där varit det enda i sitt slag och visat sig vara mycket robust och tillförlitligt. Systemet är designat för att radiobrukare skall kunna använda ett mobiltelefonnät som infrastruktur för kommunikation. När man använder ett sådant nät så möjliggör detta egenskaper man inte kan få i ett normalt radionät så som extraordinär ljudkvalité och radiotäckning.
Northcom har för detta evenemang hyrt ut 20 stycken Icom LTE IP501H som använts bland annat av funktionärer och motorcykeldomare. I tillägg har man även hyrt ett antal ProEquip PRO-P220LP öronmusslor. Kunden är mycket nöjd med radion och kommer hyra samma typ av utrusnting även till nästa år.

Vi tackar för förtroendet.