Nyheter

Northcom förvärvar finska teknikföretaget Portalify

Laddar ...
Northcom förvärvar finska teknikföretaget Portalify
Click here to view article online

PRESSRELEASE

Northcom fortsätter att expandera och den 1 april 2022 blev Portalify officiellt en del av Northcom Solutions.

Portalify grundades 2000 och ligger i Helsingfors, Finland. Sedan 2013 har företaget varit en del av Sepura Ltd. Portalify är experter på mjukvara och applikationer för kritisk kommunikation där Portalifys lösningar ökar den operativa effektiviteten och säkerheten för försvar, blåljus- och kommersiella kunder.

I Portalifys starka kundportfölj finns offentliga säkerhetskritiska verksamheter och nätverksoperatörer i Europa som använder Portalifys applikationer för command & control samt, positionsspårning i sina TETRA- och LTE-nät. Lösningarna, som är helt utvecklade i Finland, är designade med nästa generations public safety-nät i åtanke och kommer att gynna Northcoms nuvarande och framtida kunder.

"Med den geopolitiska utmanande miljön och den instabilitet som Europa står inför positionerar sig Northcom ännu bättre genom förvärvet av Portalify – vilket understryks genom de ökande investeringarna i försvar och säkerhet som nu sker. Genom att inkludera Portalifys expertis och kunskap i Northcoms portfölj kommer vi att förbättra och stärka vår position i Skandinavien och expandera även utanför de nordiska länderna. Med investeringen i Portalify ökar Northcom kapaciteten att utveckla egen mjukvara.”
- Morten Stomperud, CEO Northcom

"Applikationer fortsätter att driva operativ effektivitet för PMR-användare, så jag är glad att Northcom gör denna strategiska investering i Portalify vid en så spännande tidpunkt. Jag ser fram emot att fortsätta våra nära relationer med Northcom och Portalify där vi kombinerar våra styrkor för att utveckla marknadsledande lösningar som förbättrar användarnas säkerhet, resultat och operativ effektivitet genom delning av data."
- Steve Barber, CEO Sepura.

Northcom finns i de nordiska länderna: Danmark, Sverige, Norge och Finland och tillhandahåller kritiska kommunikationslösningar för ett bättre och säkrare samhälle.

Ladda ner material

Ladda ner pressrelease i PDF-format  - Svensk version | English version
Ladda ner pressbild 1 här | pressbild 2 här