Nyheter

Nordic Leisure Travel Group använder Peplink

Laddar ...
Nordic Leisure Travel Group använder Peplink
Click here to view article online

Nordic Leisure Travel Group (NLTG) har sedan flera år tillbaka använt Peplinks produkter för uppkoppling på sina hotellanläggningar och kontor världen över. När det var dags att uppdatera utrustningen kontaktade man Northcom som nu har levererat ny Peplinkutrustning till NLTGs hotell och utlandskontor. 

NLTG behöver ha pålitliga dataförbindelser från alla sina hotel och utlandskontor världen över till huvudkontoret i Stockholm. I Stockholm finns idag 2 stycken datacenter som sammankopplar 13 hotell i Europa samt ett trettiotal kontor över hela världen. Utrustningen består i dagsläget av en stor variation från Peplink, bland dessa är de senast inköpta 4 stycken Peplink Balance 20X samt 4 stycken Peplink SDX. 

Peplink Balance 20X är en lättanvänd allt-i-ett-router som dessutom är uppgraderingsbar. Säkerhet och pålitlig kommunikation är oerhört viktig där det finns kritisk datautrustning. 
NLTG använder Balance 20X som router mot Internet genom en fast kabelanslutning, och där det inbyggda 4G-modemet hela tiden finns som ett redundant alternativ och då medför möjlighet till Hot Failover. Vidare använder man den inbyggda accesspunkten i Balance 20X för Wi-Fi-uppkoppling till de trådlösa enheterna. 

Peplink SDX är en flexibel router som bl a stöder en FlexModule, vilket gör att man kan anpassa routern med egna val av portar och enkelt göra förändringar utifrån ny teknik som kommer. 
NLTG använder Peplink 710 i sina datacenter, för att kunna upprätta säkra och stabila anslutningar med SpeedFusion till kontor och hotell runt om i världen men plan finns att byta ut den hårdvaran under året.

InControl är Peplinks molnbaserade managementsystem. När enheterna är uppkopplade mot internet skickar de regelbundet data till InControl, som där kan användas för att generera användbara rapporter om alla aspekter av nätverket. Genom ett och samma användarvänliga gränssnitt kan man bland annat distribuera konfigurationer till alla, eller valda enheter. Om det behövs djupare kontroll går det att upprätta fjärråtkomst till det lokala adminstrationsgränssnittet för enheterna. 

“Vi är mycket nöjda med Peplinks produkter, de uppfyller alla våra krav på tillförlitlighet och skapar trygghet i det arbetet vi gör med att samordna vår verksamhet världen över trots geografiska avstånd. Vi hoppas på en utökning av systemet framöver”, säger Patric Jacobsson, IT Tech Lead Hotels & Destination Services, Nordic Leisure Travel Group.