Nyheter

Northcom vinner tre upphandlingar med Polisen

Laddar ...
Northcom vinner tre upphandlingar med Polisen
Click here to view article online

Northcom har på kort tid vunnit tre betydelsefulla upphandlingar med svenska Polisen. Dessa framgångar stärker ytterligare Northcoms ställning som en förtroendeingivande partner för Polisen när det gäller kritisk kommunikation och samarbete inom Rakel.

I den första upphandlingen ingår tillbehör från Sepura och Northcoms eget varumärke ProEquip, support och service. Den andra upphandlingen omfattar Sepuras fordonsterminal SCG22 inklusive installation och service. Den tredje upphandlingen gäller Sepuras handterminal SC20 med tillbehör, service och installation. 

Northcom har haft ett framgångsrikt samarbete med Polisen sedan 2006 och är stolta över att fortsätta vara en pålitlig partner för Polisen inom kritisk kommunikation. Polisen är den enskilt största radioanvändaren i både Rakelnätet och i hela Norden, med cirka 35 000 terminaler i drift. Northcom är stolta över att ha fortsatt förtroende från Polisen och att kunna stödja dem i deras viktiga uppdrag att upprätthålla trygghet och säkerhet i samhället.

De tre avtalen är värda cirka 250-300 MSEK och representerar en betydande investering i den mest använda Tetraterminalen i Rakelnätet, Sepura. Med dessa nya avtal på plats kommer det att bidra till att stärka Polisens förmåga att utföra sina viktiga uppdrag på ett effektivt och tillförlitligt sätt.

"Vi är stolta över att ha vunnit dessa viktiga upphandlingar med svenska Polisen", säger Jonas Hoke, Senior Business Manager på Northcom. "Vårt partnerskap med Polisen har varit starkt och långvarigt, och dessa nya avtal bekräftar vårt fokuserade arbete med Polisen och Sepuras höga kvalitet på terminaler, tillbehör och tjänster. Vi ser fram emot att fortsätta vårt långvariga samarbete och att stödja Polisen i deras viktiga uppdrag och vardag."

Northcom grundades 1967 och har sedan dess utvecklats till att bygga komplexa digitala kommunikationslösningar inom Tetra, DMR, IP/LTE och integrerade lösningar. Northcom är en betydande aktör inom trådlös kommunikation via 4G/5G och mobila routrar och har ett nära samarbete med kunder inom Public Safety, Försvarsmakt, tung industri, flygplatser, säkerhetsföretag, kollektivtrafik och många fler. Kunder med unika behov som alla kräver stabil och säker kommunikation i det dagliga arbetet.