Nyheter

Nytt IWCS-system till Skanör Räddningstjänst

Laddar ...
Nytt IWCS-system till Skanör Räddningstjänst
Click here to view article online

Skanör Räddningstjänst har utrustat sin Rescue Runner med intercomsystem från IWCS. Nu har besättningen på Rescue Runnern full intercom mellan varandra när de är ute på uppdrag och kan samtidigt kommunicera med övriga enheter i Rakel med Sepura SC20 som är ansluten till systemet.

Lösningen från IWCS är en Iribridge med Sepura interface. Besättningen har installerat Iri-insert headset med PTT i hjälmen som är ansluten till en vattentät Iri-belt interface. Iribridge är installerad i skyddat utrymme i RescueRunner.

Lösningen ger besättningen räckvidden runt Rescuerunner på mer än 100 m radie till headseten, vilket gör att besättningen har möjlighet att kommunicera runt Rescuerunner om exempelvis en person behöver hjälpa annan båt när de är ute på räddningsuppdrag.

Lösningen har varit efterlängtad och är nu installerad och testad i Skanör, de är redo för en framtid med säker kommunikation.

 

Skanör Räddningsstation tillhör Vellinge Räddningstjänst.
Räddningstjänstens uppgift är att rycka ut vid bränder, trafikolyckor, farligt godsutsläpp och andra tillbud i omgivningen. Uppdraget är att skydda människoliv och egendom. Ibland får deras brandmän hjälpa närliggande kommuner när inte deras eget manskap räcker till.