Nyheter

Perstorp har fått ett nytt kommunikationssystem

Laddar ...
Perstorp har fått ett nytt kommunikationssystem
Click here to view article online

För Perstorp Oxo i Stenungsund är naturgasen en nödvändig råvara – det är kolatomen i gasen man vill åt. Den används för att tillverka kemiska mellanprodukter till plast-, färg- och lackindustrin. Naturgasen levereras i gasledning direkt in i fabriken. Före 2004, då gasledningen fram till Stenungsund blev klar, var man beroende av oljeleveranser med båt. Det handlade om 60 000 ton olja per år som fraktades med tankfartyg genom den bohuslänska skärgården till hamnen i Stenungsund. Med naturgasen slipper man belasta miljön med tankbåtstrafik eller riskera utsläpp om något skulle hända på vägen.

När Perstorp OXO skulle byta ut sitt gamla analoga radiosystem till en modern och robust kommunikationsplattform jämförde man flera alternativa lösningar. Andra företag i samma region, som Perstorp OXO regelbundet kommunicerar med, använder sedan tidigare radiosystem från Northcom. Även för Perstorp OXO föll valet på Northcom som därmed fick förtroendet att tillgodose de behov som identifierats.

På anläggningen finns ett kontrollrum där innetekniker numera kan kommunicera via Mimer SoftRadio med sina medarbetare som är ute i anläggningen. För att lösa kommunikationsbehovet med ett av samarbetsföretagen har Northcom bryggat tre talgrupper mellan de båda systemen, så att specifik kommunikation kan föras mellan berörda parter precis så som önskats.

Northcom har möjlighet att fjärrkonfigurera det nya radiosystemet för att snabbt kunna vara behjälpliga t.ex. vid förändringsbehov.
I det nya systemet ingår en DAMM Outdoor-nod med två radiosändare för hög feltolerans, sex operatörsplatser med Mimer SoftRadio med robusta bordsmikrofoner, ett system för signalförstärkning till ett bergrum för att garantera radiokommunikationen även där, Tetra DMO-repeater och cirka 60 Sepura STP8X handterminaler med stöd för Bluetooth®.

Vi tackar Perstorp Oxo i Stenungsund för förtroendet att få leverera ett kommunikationssystem till deras kritiska verksamhet.

”Det har varit ett intressant och spännande projekt att få leverera en ny modern kommunikationsplattform till Perstorp som är väl anpassad för att uppfylla Perstorps nuvarande och kommande behov.” säger Håkan Åberg, Business Area Manager - Connectivity, Northcom