Nyheter

PMR Expo 2017

Laddar ...
PMR Expo 2017
Click here to view article online

För 17:e gången genomfördes en av Europas största mässa inom radiokommunikation, PMR EXPO i Köln som gick av stapeln den 28-30 november. En mässa som de senaste åren har etablerat sig som den ledande europeiska mässan för professionella radioanvändare där man finner allt från radio och tillbehör till avancerade kontrollrum.

Under tre intensiva dagar visade mer än 225 utställare på en yta av 4 400kvm sina senaste produkter och lösningar. Det internationella deltagandet ökade även i år och totalt var 73 nationaliteter representerade bland utställarna i år vilket är rekord. Förutom produkter och lösningar anordnade mässarrangören även seminarium inom olika områden. De största leverantörerna var på plats som exempelvis Sepura, Hytera, Phonak, ICOM, Damm, Motorola och Airbus. Vi kunde också konstatera ett större antal mindre aktörer som visade sina produkter och lösningar.

En av de största monterarna var Hytera & Sepura/Selectrics monter som hade många intressanta produkter och lösningar. Hytera visade bl. a sin trådlösa monofon med kamera, nya basstationer för Tetra och DMR, hybridterminal och Sepura visade bl. a. sin lilla kompromisslösa terminal SC21 och många intressanta applikationer.

Damm visade sin nya hybridbasstation BS422 och då med Crossband Tetra DMR. Även vår leverantör Phonak visade ett helt nytt system för span där man slipper slingan runt halsen. ICOM var också välrepresenterad och visade sitt breda sortiment av PMR-, Marin-, Flyg- och Amatörradioprodukter. Självklart visade man bl.a. sin nya LTE-radio och lilla nätta IC-F52/62-serien med Bluetooth®. Stort fokus i år var på ”blåljus” och applikationer baserade runt de olika teknikerna.

Läs mer om PMR Expo på www.pmrexpo.de