Nyheter

Polisen förnyar avtalet gällande fordonsterminaler

Laddar ...
Polisen förnyar avtalet gällande fordonsterminaler

I slutet av mars 2019 stod det klart att Polisen valt Swedish Radio Supply som leverantör av Rakel Tetra handterminaler. Ett avtal som sträcker sig över två års tid med option på förlängning i ytterligare två år. Idag kan vi med glädje meddela att Polisen även valt Swedish Radio Supply som fortsatt leverantör av fordonsterminaler med samma tidspann.

Sedan svenska Polisen gick med i Rakel 2006 har Swedish Radio Supply varit den huvudsakliga leverantören av Tetraterminaler, support och tillbehör. Polisen valde redan i starten att satsa på Sepura och 13 år senare gäller fortfarande samma sak.

- Vi är så klart oerhört stolta att vara leverantör till Sveriges i särklass största radioanvändare och för oss är det ett viktigt kvitto på att det jobb vi gör är både uppskattat och professionellt utfört, säger Jonas Hoke, Senior Business Manager och kundansvarig för Polisen på Swedish Radio Supply.

Den terminal som Polisen valt som fordonsterminal är Sepura SRG3900. Terminalen drivs på samma plattform som övriga Sepuraterminaler vilket gör att handhavandet mellan en handburen och en fordonsmonterad terminal är den samma. Detta gör det väldigt enkelt att skifta mellan de olika terminalerna utan att behöva lära sig olika användargränssnitt.

SRG3900 är en mycket kompetent terminal med integrerad GPS, gatewayfunktion, 10 watts uteffekt, högt klassade säkerhetsfunktioner, kryptering, nattläge samt designad för flexibel installation och olika ljudalternativ. Grundmodellen är i princip den samma som lanserades för ett 10-tal år sedan fast förfinad med uppdaterad manöverkonsol och färgdisplay, fler funktioner och självklart modern mjukvara som hela tiden utvecklas.

Polisen använder idag Sepuras terminaler inom alla divisioner som t ex. i deras nya hundfordon, helikopterpolis, fjällräddning, gränskontroll, sjöpolis, rytteriet eller de Poliser som tar sig fram på Segway i våra större orter.

För ytterligare information kontakta Jonas Hoke, Swedish Radio Supply på jonas.hoke@srsab.se