Nyheter

Sepura lanserar EX-klassade produkter (ATEX/IECEx)

Laddar ...
Sepura lanserar EX-klassade produkter (ATEX/IECEx)
Click here to view article online

Sepura presenterar på Tetra World Congress 2011 i Budapest EX-klassade produkter till sin redan marknadsledande produktportfölj av Tetraterminaler. Lanseringen stärker ytterligare Sepuras ledande ställning i den globala terminalmarknaden och utökar härmed räckvidden till säkerhetskritiska sektorer som brand-, olje- och gasprospekterings samt gruvdrift där EX-klassade produkter är ett grundkrav.

Mark Barnby, Senior Product Manager på Sepura i England förklarar "Vi uppmärksammade hur användare i hela världen använt sina terminaler och tillbehör inom en mängd olika marknadssegment. Klart och tydligt ljud, möjligheten att använda radion med klumpiga handskar och en helt ny nivå av slagtålighet var alla viktiga nyckelegenskaper som inte tidigare tillgodosetts på marknaden.” Den nya Sepura STP8X svarar upp mot alla dessa krav, och mycket mer. Det är den första dränkbara IP67- och EX-klassade terminalen på marknaden och är utformade för att uppfylla extremt krävande ATEX- och IECEx-tester för slagtålighet.

Förutom att erbjuda en robust, ruggad och funktionsrik terminal - egenskapar som Sepura är kända för har STP8 ärvt en mängd unika funktioner som normalt bara är tillgänglig med Sepuras flaggskepp STP8000. Egenskaperna inkluderar missade händelser, Micro-SD bildvisare, perfekt för att visa data samt en display som erbjuder kristallklar visning under alla förhållanden även i skarpt solljus.

Lång batteritid förknippas normalt inte med terminaler för ATEX / IECEx, men det är en annan viktig fördel som STP8X ärver från STP-serien. Sepuras marknadsledande ”Man-Down”-applikation som indikerar när en användare blir arbetsoförmögen och larmar då räddningspersonal via Tetra och ger ett lokalt larm för att hjälpa räddningsteamet att lokalisera deras kollega, kommer vara av stort intresse för en mängd olika användare.

Mark Barnby tillägger "Naturligtvis lanserar vi också ett sortiment av högkvalitativa tillbehör som kommer att möta ett brett spektrum av användarnas högt ställda krav. STP8X och dess tillbehör kommer att ge en komplett kommunikationslösning för Tetraanvändare som kräver en högprestandaprodukt konstruerad och godkänd för att fungera i farliga miljöer runt om i världen.”

Jens Thorstrup, Senior Vice President för Sales and Marketing på Sepura Ltd. kommenterar: "Med STP8X har Sepura ökat räckvidden för den redan marknadsledande STP-serien av handburna Tetra-terminaler till den framväxande och EX-marknaden. Den inte bara ärver många av STP8000 egenskaper och viktigaste fördelar utan kombinerar även dessa med innovativ design för att göra STP8X den tuffaste och mest robusta Tetra EX-produkt på marknaden. Detta är ett väl genomtänkt tillägg till vår handburna serie som vi är stolta över att lansera och jag är övertygad om att det kommer att ha en betydande inverkan på global basis."