Nyheter

Sepura levererar radio för hjälpinsatser i Japan

Laddar ...
Sepura levererar radio för hjälpinsatser i Japan
Click here to view article online

Sepura har levererat 50 bärbara terminaler och tillhörande utrustning till UK International Search and Rescue Team (UK-ISAR) för support vid samordning av sök och räddningsinsatser. Radion kommer att användas i Direct Mode (DMO) utan TETRA-infrastruktur och de är programmerade för ett enkelt handhavande.

UK-ISAR har tagit med sig 8 ton räddningsutrustning, inklusive utrustning för tunga lyft och kaputrustning för att rädda människor som är instängda.

Deras sök- och räddningshundar kommer att delta i att hitta instängda under rasmassorna. Detta är en mycket specialiserad kompetens som kräver ständig träning. En sökhund kan upptäcka offer där dyra högteknologiska verktyg inte kan användas.

Jens Thostrup, Senior Vice President, Sales and Marketing för Sepura kommenterar:
"Det är med stor sorg vi har mottagit nyheten om den förödande jordbävningen i Japan och vi vill på detta sätt hjälpa till med det vi är bäst på. Vi är medvetna om att vid nationella katastrofer är kommunikationsinfrastrukturer avgörande för alla hjälp- och räddningsorganisationer, men oftast är infrastruktur i sådana här lägen sårbara. Vi har förmånen att kunna stödja UK-ISAR, som är kända för framstående insatser i alla större internationella räddningsinsatser. UK-ISAR-teamet utrustade med Sepuraterminaler kommer att nå Misawa flygplats Söndagen den 13 mars".

Jordbävning ägde rum ute till havs på ett djup av 32 km, cirka 400 km nordöst om Tokyo, med efterföljande kraftiga efterskalv. Den mätte på 8,9 på Richterskalan och inträffade klockan 14:46 lokal tid (05:46 GMT). Seismologer säger att det är en av de största jordbävningar som slår mot Japan sedan mätningarna började.