Nyheter

ProFinPlus från Amphenol Procom

Laddar ...
ProFinPlus från Amphenol Procom
Click here to view article online

Amphenol Procom leder utvecklingen av kommunikation och konnektivitet i mobila applikationer med lanseringen av ProFinPlus.


Kommunikationsnät för kritiska applikationer migrerar till LTE. Fordon behöver pålitlig och ultrasnabb uppkoppling för tillgång till databaser, strömma video, röstsamtal och karttjänster som en viktig del i intelligenta kommunikationssystem.

Konvergeringen av olika kommunikationsnät innebär att antennen blir punkten i kommunikationssystemet där all data både tas emot och sänds. Om separata antenner används för de olika systemen innebär det interferens vilket i sin tur resulterar i reducerad prestanda som kortare räckvidd och bandbredd. ProFinPlus  eliminerar den risken genom den extremt höga isolationen mellan de inbyggda antennelementen. Dessutom blir installationskostnaden blir lägre genom att enbart en antenn behöver monteras.

Stora resurser har lagts på utvecklingen av LTE antennelementen för att datahastigheten ska optimeras. Höga och låga Wi-Fi banden, båda med 2x2 MIMO. Positionering med GPS och GNSS.

ProFinPlus är framtidssäkrad för den globala utrullningen av 5G. Med 2x2 MIMO för 5G upp till 3.8GHz och 5G på 600MHz kan antennen användas i länder där 5G redan är implementerad. När routertillverkare börjar lansera 5G-produkter behöver inte antennen bytas eftersom ProFinPlus redan hanterar alla 5G-nätverk.

Det finns möjlighet att vid behov montera ett antennspröt på antennen. I sortimentet finns spröt för bland annat VHF, UHF och DAB. Även kabelstammar i olika längder för smidig installation finns i vårt sortiment

ProFinPlus är en modern och framtidssäkrad antenn utvecklad för fordon som behöver snabb och säker uppkoppling.