Nyheter

Elistair introducerar ORION Heavy Lift

Laddar ...
Elistair introducerar ORION Heavy Lift
Click here to view article online

Elistair introducerar ORION Heavy Lift - en trådbunden drönare designad för taktisk kommunikation.

Den 8 mars lanserade Elistair Orion Heavy Lift (HL). HL har utvecklats för att stödja den växande efterfrågan på antenner med variabel höjd från försvaret och räddningstjänsten och hjälper till att utöka applikationsområdet för vårt system - Valkyrje by Northcom. När taktisk kommunikation utvecklas för att möta de snabbt föränderliga behoven hos operatörer på marken, erbjuder Tjora-drönare, Valkyrje av Northcom, betydande fördelar när flexibilitet och mobilitet är avgörande. Tack vare uthålligheten i luften kan man etablera och utöka tillfällig täckning för kritisk kommunikation. Valkyrje by Northcom bidrar därmed med ökad situationsmedvetenhet och rörlighet för förband på marken.

Genom att använda den ursprungliga Orion-plattformen som används av militära styrkor och beredskapsorgan i över 30 länder för ISR-uppdrag, inklusive den norska försvarsmakten, drar Orion HL fördel av samma nivå av automatisering, robusthet och säkerhetsarkitektur som sin föregångare. Orion HL kan bära nyttolaster på 4 kg på 90 meters höjd och 5 kg på 50 meters höjd. Med en flygtid på över 50 timmar är Orion HL en flexibel lösning som är lätt att transportera och kan sättas upp på några minuter för att täcka behovet av kommunikation i krävande situationer.

 

"Under förra årets experiment har vi genomfört flera tester med Orion 2-tethered UAV-systemet, levererat av Elistairs norska partner Northcom. Syftet har varit att testa dess gränser och systemet har visat sig vara en flexibel och pålitlig lösning, som klarar av den utmanande operativa miljö och förhållanden som finns norr om polcirkeln i Norge. Introduktionen av Heavy Lift-versionen ger oss också ett användbart verktyg för att lyfta kommunikationsutrustning för att skapa tillfällig kommunikationstäckning i krävande verksamhetsområden.” "Experimentledare Tor" från den norska arméns stridslaboratorium för kombinerade vapen.

Tillsammans med Elistairs nya Payload Development Kit kan man nu sömlöst integrera payloads och sensorer för att utöka plattformens möjligheter för slutanvändare. Ett betatestprogram mellan Northcom och Elistair möjliggjorde en framgångsrik integration av en CORDIS Array II från Radionor, ett 5G-relä och en SIGINT-payload. Northcom är stolta partners till Elistair och är mycket nöjda med hur detta samarbete bidrar till att vidareutveckla Valkyrje by Northcom-systemet, samt de möjligheter detta ger slutanvändarna. De första leveranserna är planerade till slutet av maj 2023.

2023-03-22