Nyheter

Zebra ny partner till Northcom

Laddar ...
Zebra ny partner till Northcom
Click here to view article online

Zebra technologies, en ledande tillverkare av produkter och lösningar för användning av personer inom retail, transport och logistik, tillverkande industri, sjukvård samt inom offentlig verksamhet såsom blåljuspersonal och militär för att effektivisera deras verksamhet och stödja deras process, har under hösten ingått partnerskap med Northcom.

Zebra har under senare år ökat sitt fokus på nya kunder inom främst offentlig sektor, där sjukhus – och blåljuspersonal återfinns, tillsammans med andra verksamheter inom verksamhetskristisk förvaltning. Zebra har med sin teknologi en ledande position på marknaden för framförallt “ruggade” produkter såsom mobila handdatorer, tablets, scanningprodukter, RFID samt lösningar för spårbarhet i form av skrivare. Produkterna och lösningarna lämpar sig mycket väl för verksamheter där upprätthållande av affärskristiska miljöer är ett måste och produktionsbortfall skall vara ett minimum.

- Northcom, med sin verksamhet mot offentlig förvaltning, är en partner som Zebra i Norden länge haft ett intresse att närma sig och att bygga en affärsrelation med.  De står för en långsiktighet och stabilitet mot framförallt verksamheter inom offentlig förvaltning och gärna kristik sådan, säger Zebras Nordenchef Mattias Lindström.

- Zebra i Norden har redan leveranser mot sjukvården i Norden och till viss del offentlig förvaltning men avser öka sin marknadsandel och närvaro kraftigt inom dessa områden de närmaste åren, därför är en viktig pusselbit att hitta partners som redan är verksamma inom området av största vikt, säger Mattias Lindström vidare.

Zebra technologies produkter passar väl in och stärker Northcoms sortiment, tjänster och lösningar för kritisk kommunikation.

- De kunder vi jobbar med är på ett eller annat sätt extremt beroende av att deras lösningar alltid fungerar och har alltid högt ställda krav på både funktion, driftsäkerhet, kvalitet och support. Vi ser att Zebras produkter och lösningar ytterligare stärker vårt utbud för dessa kunder, säger Robin Blomquist, försäljningschef på Northcom i Sverige.

Northcom kommer att vara en del av Zebra väletablerade partnerprogram Partner Connect. Zebra är en aktör som säljer endast via partners som är godkända och verifierade att sälja.
- En av våra viktigaste resurser är våra partner och de möjligheter de ger oss. Även om vi har relation med och driver försäljning mot slutkunder och verksamheter så går all försäljning via etablerade partners, detta är för oss jätteviktigt, avslutar Mattias Lindström.

Zebra har funnits i över 50 år och sysselsätter idag ca 8200 personer på över 100 platser i 45 länder. Partnernätverket består av mer än 10000 företag som levererar branschanpassade ”end-to-end”-lösningar. Zebra vill på ett intelligent sätt koppla samman människor, tillgångar och data för att hjälpa kunder att ta affärskritiska beslut på rätt grund. För att kunna betjäna företag på bästa sätt är partnerskap strategin, Zebra säljer endast via partner för att kunna erbjuda lokal support och kompetens. 2021 tilldelades Zebra utmärkelsen Årets hållbarhetstjänst.

2023-03-09