Nyheter

Northcom förvärvar LS Elektronik och Mimer

Laddar ...
Northcom förvärvar LS Elektronik och Mimer
Click here to view article online

PRESSRELEASE

Northcom förstärker produktportföljen genom förvärvet av LS Elektronik AB och tar steget fullt ut in i nya spännande marknadssegment

Northcom, ledande leverantör av lösningar för kritisk kommunikation, kan stolt meddela förvärvet av LS Elektronik, ett ingenjörsföretag baserat i Stockholm som specialiserar sig på hård- och mjukvara för den professionella kommunikationsmarknaden. 

Med detta strategiska förvärv avser Northcom att utöka produktutbudet bland annat inom det snabbt växande området för fjärrstyrning av radiokommunikation över IP samt integration av olika typer av radiosystem.

LS Elektronik fortsätter sin verksamhet i eget namn under Northcom-paraplyet och kommer att ytterligare stärka de kombinerade kompetenserna och erfarenheterna hos de båda företagen. Lars Stahre kommer att fortsätta sitt arbete inom företaget och han tillför omfattande branschkunskap och erfarenhet för att stödja Northcoms framtida satsningar. Roland Ehne, som ansvarar för marknadsföringen av Mimer SoftRadio, kommer att fortsätta att spela en central roll tillsammans med resten av det erfarna teamet på LS Elektronik.

LS Elektronik grundades för 30 år sedan och har byggt upp ett starkt renommé genom att leverera innovativa kommunikationslösningar till globala kunder. Deras flaggskeppsprodukt, Mimer SoftRadio, erbjuder bland annat banbrytande kommunikationslösningar för obemannade farkoster, vilket möjliggör sömlös kommunikation mellan t.ex. fjärrmanövrerade fartyg och operatörer var som helst i världen. LS Elektroniks fokus på kvalitet och möjlighet att möta kundens många olika behov har varit avgörande för företagets framgång under alla dessa år.

"Vi är mycket glada över att välkomna Mimer SoftRadio och LS Elektronik till Northcom-familjen", säger Kenneth Hübner, styrelseordförande för Northcom. "Egenutvecklade produkter, tekniska kompetens och imponerande kundbas stämmer perfekt överens med Northcoms strategiska vision. Detta förvärv utökar inte bara vårt produktutbud utan ger oss också möjlighet att komplette lösningar för kritisk kommunikation till våra kunder."

Mimer SoftRadio har etablerat sig som en betrodd lösning för kunder som Scandinavian Airlines, Schiphol Airport, Norges försvarsmakt, Preem, Borealis, Green Cargo, Aker BP och Avinor Stavanger. Dessa kunder är en tydlig indikation på kvaliteten och tillförlitligheten i Mimer som idag finns i över 60 länder.

"Vi är stolta över att bli en del av Northcom, en partner som vi har jobbat tillsammans med under många år. Tillsammans kommer vi att fortsätta att leverera pålitliga lösningar till våra kunder över hela världen. Genom att kombinera våra expertkunskaper och resurser kommer vi att fortsätta att göra framsteg inom bland annat fjärrkommunikation samt stärka vår position som ledande aktör på marknaden", säger Lars Stahre och Margaretha Forsell Stahre, grundare på LS Elektronik.

För mer information om LS Elektronik, besök www.lse.se

Nerladdningar


Om Northcom

Northcom är en ledande leverantör av lösningar för kritisk kommunikation i Norden och ger organisationer pålitliga och effektiva kommunikationslösningar. Med en bred produkt- och tjänsteportfölj levererar Northcom innovativa lösningar som är skräddarsydda för olika unika behov inom en rad olika branscher, inklusive uppdrags- och affärskritisk kommunikation, blåljus, industri, transport, säkerhet, energi, vindkraft med mera. Med en stark inriktning på kvalitet och kundnöjdhet fortsätter Northcom att pressa gränserna för lösningar inom kritisk kommunikation.

Om LS Elektronik

LS Elektronik AB är ett ingenjörs- och tillverkningsföretag som utvecklar elektroniska produkter för den professionella marknaden över hela världen. Med fokus på radio och RF-utrustning erbjuder LS Elektronik ett sortiment av specialiserade lösningar, inklusive Mimer SoftRadio för fjärrstyrning av radio över IP, Mimer X-Link för att koppla samman radiosystem. Med en historia av att leverera skräddarsydda lösningar har LS Elektronik etablerat sig som ett betrott namn inom branschen.

2023-06-13