Nyheter

Dagen för säkra kommunikationer 2023

Laddar ...
Dagen för säkra kommunikationer 2023
Click here to view article online

Den 14 november hölls MSBs event Dagen för säkra kommunikationer där den primära målgruppen är säkerhets-, beredskaps- eller sambandsansvarig i organisationer med ansvar inom allmän ordning, säkerhet, hälsa eller försvar.

Northcom var väl placerade mitt i lokalen med en monter som hade fyra sidor där vi visade upp stora delar av våra produkter och lösningar. Totalt var det i år 28 utställande företag och ca 1100 registreade besökare på plats. Dagen innehöll en rad seminarie anordnade av MSB där det diskuterades allt från nuvarande Rakelnät till Rakel G2, 5G, krisberedskap, det säkerhetspolitiska läget, MSB:s rymdsäkerhetsfunktion, civil beredskapsstruktur och mycket annat.

I vår monter kunde kunder klämma och känna på produkter från bland annat Lifeline, Zebra (som är en ny partner till Northcom), Sepura, DAMM och Icom. Vi visade också mjukvarulösningar från Northcom-ägda Portalify som har en rad smarta app-lösningar för ex. Sepura. Senast företag in i Northcom-koncernen är LS Elektronik som visade Mimer SoftPhone och vad de bland annat kan göra för att hantera autonoma fartyg via fjärrstyrning. Missa heller inte att besöka LS och Mimer på PMRExpo mellan den 28 till 30 november.

Northcom hade också en sektion som presenterade Privat LTE/5G samt Connectivity och SD-WAN-lösningar från Peplink. Vi demonstrerade också flera moduler från Alecom Command Control som är en komplett plattform för avancerat ledningsstöd. I samband med det presenterar vi också en kampanj där man kan testa flera av de appar som finns. Läs mer om erbjudandet här och fyll i vårt anmälningsformulär så återkopplar vi med mer information.

En annan nyhet i vår monter var drönarlösningar från Robotican som är särskilt kända för sin Rooster-drönare (se en video här). Rooster-drönaren är en hybrid drönare som både kan flyga som en drönare och rulla som en robot. Det är en 3-i-1 drönare som kommunicerar via mesh. Det fungerar särskilt bra inomhus, t.ex. i tunnlar, men kan även flyga utomhus. Det är lätt att montera och det är lätt att använda. Det finns också olika alternativ för nyttolaster.

Som nämndes inledningsvis var det besöksrekord på Dagen för säkra kommuniationer i år och det märktes i vår monter som mer eller mindre kryllade av intresserade kunder mellan MSB:s föreläsningar.

Till mässan uppdaterade vi flera av våra kataloger som finns för nedladdning via länkarna nedan

 • En helt nyframtagen katalog för Kommunikation vid krisberedskap som innehåller lösningar för TETRA och infrastruktur, HF-radio, satellitkommunikation och Private LTE/5G.
  Läs mer och ladda ner katalogen här
 • Northcom din bro mellan TETRA och LTE där vi bland annat berättar om hur du som företag eller organisation tillsammans med Northcom kan starta övergången från TETRA till LTE/5G radan idag.
  Läs mer och ladda ner katalogen här
 • Vår stora TETRA-katalog med hela vårt produktsortiment från Sepura, ProEquip, Peplink, Alitis Command Control varvat med kundexemple och lösningar. Katalogen innehåller dessutom en diger guide till alla våra tillbehör.
  Läs mer och ladda ner katalogen här
 • Connectivity och SD-WAN-lösningar från Peplink är en katalog där du finner kundcase och lösningar för ibytbar uppkoppling och mycket annat.
  Läs mer och ladda ner katalogen här
 • Uppdaterad katalog om våra lösningar för Command Control - en komplett plattform för ledningsstöd.
  Läs mer och ladda ner katalogen här